Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

Suurlähettilään tervehdys - Suomen pysyvä edustusto, YK : Pysyvä edustusto

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Suurlähettilään tervehdys

Tervetuloa Suomen YK-edustuston verkkosivuille!

Suomen pysyvä YK-edustusto New Yorkissa on yksi suurimpia diplomaattisia edustustojamme maailmalla. Suomi liittyi Yhdistyneisiin Kansakuntiin (YK) vuonna 1955 ja on siitä lähtien ollut järjestön aktiivinen toimija. Vuonna 1945 perustettu YK on ainoa kansainvälinen järjestö, jonka jäsenistö kattaa miltei kaikki maailman maat.

Sls Viinanen ja TP Niinistö 2012. Kuva: P-L HeikkiläSuurlähettiläs Jarmo Viinanen ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö New Yorkissa syyskuussa 2012. Kuva: Pirjo-Liisa Heikkilä

Suomella on vakaa profiili YK:ssa: Suomi on yli 50-vuotisen jäsenyytensä aikana ollut kokoaan merkittävämpi vaikuttaja maailmanjärjestössä. Suomi on profiloitunut aktiivisena, monipuolisena ja luotettavana toimijana. Rauhanvälitys, rauhanturvaaminen, naisten asema konflikteissa ja oikeusvaltio-kysymykset ovat tällä hetkellä Suomen tärkeimpiä painopisteitä YK-työssä.

YK-edustuston henkilökunta työskentelee päivittäin Suomen etujen edistämiseksi ja ulkopolitiikkamme tavoitteiden saavuttamiseksi. Käytännössä työ on usein kokouksiin osallistumista sekä vapaamuotoista vaikuttamista ja kanssakäymistä muiden maiden kollegojen kanssa. Päällikön näkökulmasta on helppo ja mukava todeta, että on etuoikeus saada työskennellä taitavien ja ahkerin suomalaisten esimiehenä.

Suomi on aina ollut vahvan kansainvälisen yhteistyön kannattaja. Aktiivinen toiminta Yhdistyneissä Kansakunnissa on keskeinen osa tätä politiikkaa.

Jarmo Viinanen

Suurlähettiläs, Suomen pysyvä edustaja YK:ssa

TulostaJaa kirjanmerkki

Tämä dokumentti

Päivitetty 12.10.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot