Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen ja Venäjän talouskomissio kokoontuu Moskovassa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 21.11.2016 | Ulkoministeriö

Suomen ja Venäjän talouskomissio kokoontuu Moskovassa

Tiedote 219/2016
21.11.2016

Suomen ja Venäjän hallitusten välisen talouskomission kokous järjestetään Moskovassa 23.11.2016. Kokouksen Suomen puolen puheenjohtajana toimii ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. Venäjän puolen puheenjohtajana toimii varapääministeri Dmitri Kozak.

Talouskomission tehtävänä on parantaa suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia Venäjällä ja luoda yhteyksiä yritysten välille.

Talouskomission alaisuudessa toimii 15 toimialakohtaista työryhmää sekä yhdeksän alueellista työryhmää. Kokouksessa käsitellään eri työryhmien asioita ja keskustellaan yritysten mahdollisista ongelmista. Koko talouskomissio kokoontui viimeksi vuonna 2013. Työryhmät ovat jatkaneet konkreettista teknisen tason työtä esimerkiksi liikennesektorin, tullialan tai metsäsektorin asioiden hoitamisessa.

”Suomi on muiden EU-maiden tavoin jatkanut Venäjän-kauppaa siltä osin kuin tavarat ja palvelut eivät ole olleet pakotteiden piirissä. Venäjällä toimii yli 400 suomalaista yritystä, joten on luonnollista, että niiden kohtaamia ongelmia ratkotaan talouskomission eri kokoonpanoissa.  Nyt on tullut tarve kokoontua ministerivetoisesti yritysten asioiden hoitamiseksi”, ministeri Mykkänen sanoo.

EU:n Venäjälle asettamien talouspakotteiden poistamiselle ei vielä ole perusteita, koska Minskin sopimuksen toimeenpano ei ole edennyt.

Suomen ja Venäjän välinen kauppavaihto on supistunut vuodesta 2012 lähtien, mutta Venäjä on silti Suomen viidenneksi tärkein vientikumppani. Tuontimaana se on kolmanneksi tärkein. Suomalaisten sijoitusten arvo Venäjälle on noin 11-12 miljardia euroa.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Marja Koskela, puh. 046 923 6781ja ajankohtaisviestinnän yksikönpäällikkö Vesa Häkkinen, puh. 050 317 2916.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 24.11.2016


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot