Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeriö palkittiin maailman parhaana sosiaalisen median käyttäjänä maabrändityössä – emojit mukaan myös Unicodeen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 11.11.2016 | Ulkoministeriö

Ulkoministeriö palkittiin maailman parhaana sosiaalisen median käyttäjänä maabrändityössä – emojit mukaan myös Unicodeen

Tiedote 215/2016
11.11.2016

Emoji Sauna

Ulkoministeriön toimittaman ThisisFINLAND-maakuvasivuston Suomi-emojit voittivat Lontoossa 11.11.2016 kansainvälisen maa- ja aluebrändäyksen kilpailun sosiaalisen median –kategoriassa (Best Use of Social Media). City/Nation/Place Lontoossa on maa- ja aluebrändäyksen merkittävin vuosittainen konferenssi, jossa myös palkitaan vuoden parhaat maabrändityön tekijät.

Suomen kanssa vuoden 2016 parhaasta sosiaalisen median käytöstä kilpailivat finaalissa Philadelphian kaupunki sekä Israel. Suomi-emojit myös esiteltiin perusteellisesti City/Nation/Place -konferenssissa National Geographic -mediaryhmän koostamassa ohjelmassa. Suomen maabrändäystyö oli tänä vuonna esillä hyvin näkvyästi, sillä Helsingin kaupungin brändiuudistustyö oli ehdolla vuoden parhaaksi brändistrategiaksi.

”Suomella on lukuisia vahvuuksia ja myös muutamia heikkouksia, niin kuin kaikilla mailla. Tämä rehellinen ja ei-kiillotettu lähtökohta maakuvaviestinnässä on tuonut meille ennen näkemättömän paljon huomiota, suuret määrät uudenlaisia yhteydenottoja ja yhteistyökuviota sekä myös palkintoja. Tämä arvostettu kansainvälinen maabrändäyspalkinto on pienen maakuvatiimimme työlle erittäin merkittävä huomionosoitus”, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman kertoo.

Emojit mukaan myös Unicode-näppäimistöön

Suomi-emojit ovat emojitarroja, jotta ne näyttäisivät kaikilla päätelaitteilla samoilta..

Kaksi emojeista (villasukat ja sauna) ovat päässeet Unicode-emojien joukkoon, ne ovat valmiina kaikkien päätelaitteiden emojinäppäimistöissä (jokaisella laitetoimittajalla eri näköisenä) ja käytettävissä tekstin joukossa tekstiviesteissä sekä kaikissa sosiaalisen median kanavissa.

Suomi julkaisi ensimmäisenä maana maailmassa valtiolliset emoji-kuvasymbolit joulukuussa 2015. Suomi-emojikokoelma julkaistiin ulkoministeriön tuottaman ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenterina. Emojit tavoittivat maailmalla lähes 200 miljoonaa ihmistä. Kesä-emojit julkaistiin suomalaisuuden päivänä toukokuussa 2016.

Kokoelmassa on yhteensä 49 emojia, jotka ovat ladattavissa ilmaiseksi Finland emojis -sovelluksena Android-laitteisiin Google Play -sovelluskaupasta ja iOS-laitteisiin App Storesta. Emojit voi ladata myös kuvina ThisisFINLAND-maakuvasivustolta osoitteesta finland.fi/emoji.

Suomi-emojit on piirtänyt ja suunnitellut yhdessä ulkoministeriön kanssa Hasan & partnersin Art Director Bruno Leo Ribeiro.

Lisätietoa: Petra Theman, puh. 0295 351 558.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Muissa ulkoasiainhallinnon palveluissa

Päivitetty 11.11.2016


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot