Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ahtisaari-päivät – rauha on kaikkien asia - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 8.11.2016 | Ulkoministeriö

Ahtisaari-päivät – rauha on kaikkien asia

Tiedote 211/2016
8.11.2016

Valtakunnallisia Ahtisaari-päiviä vietetään 10. marraskuuta 2016. Vuosittainen rauhanvälitystapahtuma järjestetään nyt kuudetta kertaa. Ahtisaari-päivien päätapahtumat järjestetään tänä vuonna Tampereella.

Ahtisaari-päivien tarkoitus on lisätä tietoa rauhanvälityksestä kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Pyrkimyksenä on tuoda rauhantyö ja sovittelu osaksi jokaisen arkipäivää käsittelemällä teemaa niin kouluissa, yleisötilaisuuksissa kuin asiantuntijatasollakin. Nämä ovat keskeisiä aiheita ulkoministeriön työssä, ja Suomella on niissä merkittävää osaamista.

Päätapahtumat järjestetään tänä vuonna Tampereella 10.marraskuuta – Martin päivänä. Tampereen yliopistolla järjestettävän avoimen yleisötilaisuuden teema on Kuinka tehdään kaikkien rauha? Tilaisuudessa toimittaja Pasi Toivonen haastattelee presidentti Martti Ahtisaarta, minkä jälkeen paneelikeskustelussa pohditaan, minkälainen asema erilaisilla ryhmillä on rauhanprosesseissa. Paneelikeskusteluun osallistuvat tutkija Hussein Al-Taee CMI:stä, Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuksen professori Tarja Väyrynen ja kansainvälisen politiikan maisteriopiskelija Matti Pihlajamaa. Keskustelun moderaattorina toimii Tampereen yliopiston viestintäpäällikkö Katja Kannonlahti, ja keskustelua kommentoi tutkija Saara Särmä.

Ahtisaari-päivien keskeinen kohderyhmä ovat koulut. Kukin koulu päättää itse, millä tavalla ja miten laajasti viettää Ahtisaari-päiviä. Ahtisaari-päivien verkkosivuilta löytyy ideoita ja materiaalia päivien viettoon: http://ahtisaaripaiva.fi/osallistu/opetusmateriaalit/.

Presidentti Ahtisaari ja CMI:n sovinnon lähettiläät vierailevat 10. marraskuuta Tampereen kouluissa. Myös ulkoministeriön ministerit osallistuvat Ahtisaari-päiviin pääkaupunkiseudulla. Ulkoministeri Timo Soini vieraili Kruununhaan yläkoulussa 7. marraskuuta ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen vierailee Olarin lukiossa 9. marraskuuta 2016.

Rauhanvälitys on tänä päivänä paljon muutakin kuin konfliktin osapuolten yhteen saattamista virallisissa neuvotteluissa. Ulkoministeriön kouluvierailuilla korostetaankin tänä vuonna Suomen keskeistä painopistettä rauhanvälityksessä – inklusiivisuutta eli kaikkien yhteiskunnan tahojen mahdollisuutta osallistua rauhanprosesseihin ja rauhanrakentamiseen. Näin luodaan edellytys kestävälle rauhalle.

Ahtisaari-päivät on aiemmin järjestetty Oulussa, Helsingissä, Kuopiossa, Turussa ja Rovaniemellä. Tampereella julkistetaan vuoden 2017 Ahtisaari-päivien tapahtumakaupunki. Ahtisaari-päivien pääjärjestäjä on CMI.

Lisätietoja: sisältö- ja viestintäasiantuntija Mari Lankinen, puh. 0295 350 642.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Muualla verkossa

Päivitetty 9.11.2016


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot