Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Asiantuntijaseminaari vammaisten henkilöiden oikeudesta osallistua poliittiseen ja julkiseen elämään - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 27.10.2016 | Ulkoministeriö

Asiantuntijaseminaari vammaisten henkilöiden oikeudesta osallistua poliittiseen ja julkiseen elämään

Tiedote 203/2016
27.10.2016

Mitä esteitä vammaiset henkilöt kohtaavat osallistuessaan julkiseen elämään? Mitä hyviä käytänteitä osallistumisoikeuksien edistämisestä on? Mitä vielä pitää tehdä?

Ihmisoikeuskeskus, Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimisto (ODIHR) sekä ulkoasiainministeriö järjestävät korkean tason asiantuntijaseminaarin vammaisten henkilöiden oikeudesta osallistua poliittiseen ja julkiseen elämään. Our right to participate - Promoting the participation of Persons with Disabilities in political and public life –seminaari järjestetään maanantaina 31.10. klo 9.30−15.30. Pikkuparlamentin auditoriossa.

Tilaisuutta voi seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteessa https://www.eduskunta.fi/FI/Sivut/live.aspx  ja Twitterissä #OurRightToParticipate. Tilaisuuden kielet ovat englanti ja venäjä ja tilaisuudessa on kansainvälisen viittomakielen tulkkaus.

Seminaarin tarkoituksena on tuoda yhteen eri instituutioiden ja organisaatioiden asiantuntijoita ja käydä läpi vammaisten henkilöiden poliittiseen osallistumiseen liittyviä haasteita sekä hyviä käytäntöjä.

Suomelle vammaisten henkilöiden oikeuksien edistäminen on tärkeä ihmisoikeuspainopiste niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Suomi ratifioi YK:n vammaisyleissopimuksen toukokuussa 2016.

Suomen Etyj-suurlähettiläs Katja Pehrman toimii tällä hetkellä Etyjin inhimillisen ulottuvuuden komitean puheenjohtajana.Suomi on Etyjin puitteissa nostanut aktiivisesti esille vammaisten henkilöiden oikeuksien edistämisen tärkeyden, erityisesti oikeutta osallistua poliittiseen elämään ja oikeutta tiedonsaantiin.

Lisätietoja: suurlähettiläs Katja Pehrman, puh. +43 676 848 350 350, vastuuvirkamies ja Merja Lahtinen, puh. 0295 350 971 sekä. Annika Hinkkanen, Ihmisoikeuskeskus, puh. 09 432 7222.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Muualla verkossa

Päivitetty 28.10.2016


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot