Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Nordic-African Business Summit -yritystapahtumaan Osloon - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 12.10.2016 | Ulkoministeriö

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Nordic-African Business Summit -yritystapahtumaan Osloon

Tiedote 190/2016
12.10.2016

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen osallistuu 13. lokakuuta Nordic-African Business Summit -tapahtumaan Oslossa. Tapahtuma edistää liiketoimintamahdollisuuksia Afrikassa sekä tarjoaa verkostoitumismahdollisuuksia pohjoismaisille ja afrikkalaisille yrityksille.

Suomesta tapahtumaan osallistuu ensimmäistä kertaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri. Ministeri Mykkänen avaa tapahtuman yhdessä Norjan ulkoministeri Børge Brenden kanssa.

Norwegian African Business Associationin (NABA) järjestämä tapahtuma kerää vuosittain yhteen yli 500 pohjoismaalaista ja afrikkalaista päättäjää julkiselta ja yksityiseltä sektorilta. Tapaamisen aiheita ovat Afrikan talouden tulevaisuuden näkymät, kasvavien kaupunkien kulutusmahdollisuudet ja kiinteistömarkkinat sekä uusiutuva energia. Tänä vuonna erityisteemana ovat Afrikan nopean kaupungistumisen tuomat haasteet ja mahdollisuudet.

"Afrikan kaupungistumisessa toteutustapa on ratkaiseva. Kestävillä ratkaisulla, mm. puhtaalla energialla ja energiatehokkuudella, voidaan torjua ilmastomuutosta ja edistää myös köyhyystavoitteiden saavuttamista. Suomessa on Afrikan tarvitsemaa osaamista ja valmiutta kumppanuuksiin ongelmien ratkaisemiseksi”, ministeri Mykkänen sanoo.

Suomen kehityspolitiikka painottaa kehitysmaiden taloudellisen kehityksen vahvistamista, mikä on erityisen tärkeää Afrikassa. Suomi lisää investointimuotoista rahoitusta ja riskienjakopääomaa tällä hallituskaudella yli 500 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Marja Koskela, puh. 040 352 0463, kehitysyhteistyön johtava asiantuntija, Afrikan ja Lähi-idän osasto, Pertti Anttinen, puh. 0295 351 595.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 12.10.2016


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot