Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Soini EU–ASEAN-ulkoministerikokoukseen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 12.10.2016 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Soini EU–ASEAN-ulkoministerikokoukseen

Tiedote 189/2016
12.10.2016

Kahden vuoden välein kokoontuva EU:n ja Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö ASEAN:n välinen ulkoministerikokous järjestetään 14. lokakuuta Bangkokissa. Suomea kokouksessa edustaa ulkoasiainministeri Timo Soini.

Ulkoministerikokous keskittyy alueiden välisten suhteiden tulevaisuuden kehittämiseen. EU:n tavoitteena on monipuolistaa yhteistyötä kattamaan taloudellisten kysymysten lisäksi myös poliittisia aiheita. Kokouksessa keskustellaan myös ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

EU–ASEAN-ministerikokouksen ohella ulkoministeri tapaa kahdenvälisesti ASEAN-maiden ministereitä sekä Thaimaassa asuvia suomalaisia ja suomalaisyritysten edustajia. Lisäksi ministeri Soini osallistuu EDUCA-koulutusmessuille, jossa Suomen suurlähetystö järjestää erikoisseminaarin suomalaiseen varhaiskasvatukseen liittyen. Ministeri pitää tilaisuudessa puheen.

Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestö ASEAN perustettiin 1967 ja se kattaa kymmenen Kaakkois-Aasian maata. Jäsenet ovat Thaimaa, Malesia, Singapore, Indonesia, Filippiinit, Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ja Kambodzha. ASEAN:n tarkoituksena on edistää alueen taloudellista kasvua, tukea maiden sosiaalista ja sivistyksellistä kehitystä sekä vakiinnuttaa alueen poliittinen tilanne.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Matti Nissinen, puh. 0295 351 780 ja ulkoasiainsihteeri Heini Korhonen, Aasian ja Oseanian yksikkö, puh. 0295 351 862.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 11.10.2016


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot