Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suurlähettiläs Pekka Metso: Suomen työ väkivaltaista ekstremismiä vastaan kiinnostaa YK:ssa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 26.1.2016

Suurlähettiläs Pekka Metso: Suomen työ väkivaltaista ekstremismiä vastaan kiinnostaa YK:ssa

Kulttuurien ja uskontojen välisten vuoropuheluprosessien suurlähettiläs Pekka Metso osallistui tammikuussa virkamatkansa aikana YK:n Sivilisaatioiden Allianssin kokoukseen ja tapasi muun muassa YK:n johtoporrasta.

Pekka_Metso
Suurlähettiläs Pekka Metso ja YK:n pääsihteerin erityisneuvonantaja Adama Dieng.

Yhdistyneissä kansakunnissa ollaan hyvin kiinnostuneita Suomen väkivaltaisen ekstremismin vastaisesta työstä, kertoo kulttuurien ja uskontojen välisten vuoropuheluprosessien suurlähettiläs Pekka Metso.

Metso oli tammikuussa virkamatkalla New Yorkissa, jonka aikana hän osallistui YK:n Sivilisaatioiden Allianssin (UNAOC) kokoukseen ja tapasi muun muassa YK:n johtoporrasta, kuten pääsihteerin erityisneuvonantaja Adama Diengin (Kansanmurhien ehkäisyyn liittyvät asiat).

”Kaikissa tapaamisissani nousi selkeästi esille, että YK:ssa ollaan hyvin kiinnostuneita sekä väkivaltaisen ekstremismin vastaisesta työstämme että Suomen kokemuksista uskontojen välisessä dialogissa”, Metso toteaa.

Keskusteluissa nousi esille etenkin poliisin nauttima luottamus sekä vaikeidenkin asioiden avoin käsittely yhteiskunnassa. 

Väkivaltaisen ekstremismin vastaiseen työhön liittyen Suomessa on olemassa muun muassa Ankkuri-malli. Tämän tarkoituksena on puuttua varhaisessa vaiheessa lasten ja nuorten rikollisuuteen sekä lähisuhdeväkivaltaan ja tehdä ehkäisevää työtä näillä saroilla. Käytössä on myös Exit-ohjelma, joka pyrkii estämään radikalisoitumista ja sopeuttamaan yksilöitä takaisin yhteiskuntaan.

Uskontojen väliseen dialogiin liittyen suomalainen Antti Pentikäinen toimii puheenjohtajana YK:n aloitteesta perustetussa uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkostossa. Suomen ulkoministeriö rahoittaa verkoston toimintaa.

”Operatiivisesti Antti Pentikäisen johtama perinteisten ja uskonnollisten rauhantekijöiden toiminnan vahvistamiseen tähtäävä verkosto tekee New Yorkissa merkittävää työtä, jota Suomen hallitus on ollut voimallisesti tukemassa. Tämä on monessa mielessä uusia lähestymistapoja tarjoava toimintamalli rauhanvälityksessä”, Metso sanoo.

Tulosta

Päivitetty 12.2.2016


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot