Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Helsingissä keskustellaan kansainvälisestä vammaispolitiikasta - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 18.8.2014 | Ulkoministeriö

Helsingissä keskustellaan kansainvälisestä vammaispolitiikasta

Tiedote 177/2014
18.8.2014

Ulkoministeriö ja Yhdysvaltain suurlähetystö järjestävät maanantaina 18. elokuuta klo 13–16.30 pyöreän pöydän keskustelun kansainvälisestä vammaispolitiikasta. Tilaisuuden pääpuhujina lähetystössä ovat kehitysministeri Pekka Haavisto, Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck, Kynnys ry:n toiminnanjohtaja Kalle Könkkölä ja Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn vammaiskysymysten ihmisoikeusneuvonantaja JudithHeumann.

Heumann on kansainvälisesti tunnettu ja kokenut asiantuntija, joka on tehnyt pitkään töitä vammaisten oikeuksien ja aseman edistämiseksi. Suomessa Heumann vierailee Yhdysvaltain suurlähetystön ja Abilis-säätiön vieraana. Abilis-säätiö tukee pääasiassa Suomen ulkoasiainministeriön myöntämillä varoilla kehitysmaiden vammaisten ihmisten toimintaa.

Keskustelutilaisuudessa on tarkoitus jakaa näkemyksiä vammaisia osallistavasta kehityksestä, sekä vammaispolitiikasta osana maailman uusien kehitystavoitteiden laadintaa. Kehitysministeri esittelee omassa puheenvuorossaan ajankohtaiskatsausta nykyisen hallituskauden vammaispolitiikan saavutuksista.

"Vammaisten ihmisoikeudet ovat myös kehitysyhteistyössä Suomelle avainasemassa. Vammaisten omat voimavarat on saatava käyttöön. Vammaisoikeustyön rahoitusta on määrätietoisesti kasvatettu noin 10 miljoonaan euroon", sanoo kehitysministeri Haavisto.

Pyöreän pöydän keskusteluun osallistuu virkamiehiä, kansalaisjärjestöjen edustajia ja monenkeskisten järjestöjen edustajia.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Kehitysministerin lehdistöavustaja Joel Linnainmäki, puh. 040 522 9869

pdfKooste Suomen saavutuksista vammaisten oikeuksissa kehitysyhteistyössä (PDF, 08-2014)

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 18.8.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot