Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kestävän kehityksen rahoitusta pohtinut komitea sai työnsä valmiiksi - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 15.8.2014 | Ulkoministeriö

Kestävän kehityksen rahoitusta pohtinut komitea sai työnsä valmiiksi

Tiedote 176/2014
15.8.2014

Kestävän kehityksen rahoitusta pohtinut komitea sai työnsä valmiiksi

Suomen ja Nigerian yhdessä johtama YK:n kestävän kehityksen rahoituskomitea on saanut loppuraporttinsa valmiiksi ja näin päättänyt työnsä aikataulussa. Raportti hyväksyttiin komiteassa viimeisen kokouksen päätteeksi 8. elokuuta 2014, ja se luovutetaan YK:n yleiskokoukselle tämän viikon perjantaina.

Raportti suosittelee muun muassa kaikkien rahoitusvirtojen kestävää kehitystä edistävien vaikutusten lisäämistä, äärimmäisen köyhyyden poistamista, yksityisen rahoituksen lisäämistä sekä veronkierron ja laittomien varainsiirtojen poistamista. Lisäksi esitetään kestävän kehityksen rahoituksen integroimista kaikkien maiden budjetteihin. Suomen ajamista tavoitteista raportissa tulevat hyvin esille eriarvoisuuksien poistaminen, kotimaisen rahoituksen ensisijaisuus, verotuskysymykset ja korruption poistaminen.

Loppuraportti esittelee vaihtoehtoja tehokkaaksi kestävän kehityksen rahoitusstrategiaksi, joka edistää varojen siirtoa ja tehokasta käyttöä kestävän kehityksen tarkoituksiin. Komitean esittämässä vahvassa rahoitusstrategiassa otetaan huomioon kaikki rahoituslähteet – yksityiset, julkiset, kotimaiset ja kansainväliset – sekä hyödynnetään niiden yhdistelmiä mahdollisimman hyvin maatasolla. Rahoitusstrategia on avainasemassa kun uutta, vuoden 2015 jälkeistä kehitysagendaa laaditaan ja toteutetaan.

"Komitea on tehnyt erittäin arvokasta työtä vaikeassa tilanteessa. Tästä kuuluu suuri kiitos komitean rinnakkaispuheenjohtajille Pertti Majaselle ja Mansur Muhtarille. Työpaikkojen luominen on kehitysmaiden suurimpia haasteita, erityisesti hauraissa valtioissa. Työllisyyden lisäämiseksi tarvitaan kaikkia ihmisiä hyödyttävää kasvua, joka vähentää eriarvoisuutta ja kunnioittaa ympäristöä. Yksityissektorin lisäksi myös valtioiden omien verojärjestelmien kehittäminen on äärimmäisen tärkeää", kommentoi kehitysministeri Pekka Haavisto.

Komitean rinnakkaispuheenjohtajat suurlähettiläs Pertti Majanen ja Nigerian entinen valtiovarainministeri Mansur Muhtar esittelevät raportin New Yorkissa syyskuun puolivälissä. Samassa tilaisuudessa esitellään myös uusia kestävän kehityksen tavoitteita pohtineen avoimen työryhmän työ.

Raportti on merkittävä panos vuonna 2015 järjestettävien kolmannen kehitysrahoituskonferenssin sekä vuoden 2015 jälkeisen kehitysagendan huippukokouksen valmisteluihin.

Rahoituskomitean loppuraportin epävirallinen versio on luettavissa osoitteessa http://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/4588FINAL%20REPORT%20ICESDF.pdf

Lisätietoja: Suurlähettiläs Pertti Majanen, puh. 0295 351 845, avustaja Sari Alander, puh. 0295 351 777

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 15.8.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot