Suoraan sisältöön
Suomen ulkoasiainministeriö

UM suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Liberiaan, Guineaan ja Sierra Leoneen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoasiainministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 8.8.2014 | Ulkoasiainministeriö

UM suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Liberiaan, Guineaan ja Sierra Leoneen

Tiedote 173/2014
8.8.2014

Suomen viranomaiset seuraavat Ebola-viruksen aiheuttaman verenvuotokuumeen leviämistä Länsi-Afrikassa. Ulkoministeriö arvioi Länsi-Afrikassa liikkuville suomalaisille annettavia suosituksia paitsi epidemiatilanteen, myös paikallisen terveydenhuollon kestokyvyn, yleisen turvallisuustilanteen sekä liikenneyhteyksien mahdollisten häiriöiden kannalta.

Ebola-epidemia ei edelleenkään muodosta merkittävää tartuntariskiä Liberiassa, Guineassa ja Sierra Leonessa matkaileville tai oleskeleville suomalalaisille. Terveysviranomaisten (THL, WHO, ECDC) mukaan matkailijan mahdollisuus saada tartunta on äärimmäisen pieni. Alueella liikkuvien matkailijoiden tulee seurata terveysviranomaisten ohjeita tartunnan välttämisestä sekä toiminnasta mahdollisen altistuksen jälkeen (www.thl.fi, www.ecdc.europa.eu, www.who.int).

Ebolan leviäminen aiheuttaa kuitenkin kasvavia paineita Liberian, Guinean ja Sierra Leonen terveydenhuoltojärjestelmille. Alueella liikkuvien suomalaisten voi siksi olla erityisen vaikea saada terveysongelmiinsa käypää hoitoa, mikä on syytä ottaa huomioon.

Epidemia saattaa myös välillisesti aiheuttaa yhteiskunnallisen vakauden häiriöitä Liberiassa, Guineassa tai Sierra Leonessa. Ulkoministeriö ja Suomen Abujan-suurlähetystö Nigeriassa seuraavat turvallisuustilanteen muutoksia.

Kansainvälisiin liikenneyhteyksiin saattaa tulla lisää häiriöitä ja peruutuksia epidemiatilanteen vuoksi. British Airways ja muutamat muut lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet keskeyttävänsä lennot alueen maihin toistaiseksi.

Vaikka epidemiatilanne ei edelleenkään muodosta merkittävää tartuntariskiä alueella liikkuville suomalaisille, liikenneyhteyksien epävarmuus saattaa jatkossa vaikeuttaa merkittävästi maasta poistumista. Tämän vuoksi ulkoministeriö suosittelee suomalaisia toistaiseksi välttämään tarpeetonta matkustamista Liberiaan, Guineaan ja Sierra Leoneen. 

TulostaJaa kirjanmerkki

Päivitetty 12.8.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot