Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Signmark viittoo vammaisten henkilöiden oikeuksista New Yorkissa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 4.7.2014

Signmark viittoo vammaisten henkilöiden oikeuksista New Yorkissa

Viittomakielinen, kuuro rap-artisti Signmark saapuu New Yorkiin kehitysministeri Pekka Haaviston valtuuskunnan mukana 7. - 9.7.2014. Hän esiintyy vammaisten henkilöiden ihmisoikeuksia uudelle kansainväliselle kehitysagendalle (post-2015) edistävässä sivutapahtumassa sekä keikalla paikallisella Le Poisson Rouge -klubilla.

Viittomakielisessä perheessä kasvaneen Signmarkin, oikealta nimeltään Marko Vuoriheimo, lapsuuden unelma musiikin ja viittomakielen yhdistämisestä on vienyt hänet pitkälle. Ensimmäisenä viittomakielisenä maailmassa hän on muun muassa julkaissut hip-hop DVD:n ja tehnyt levytyssopimuksen kansainvälisen levy-yhtiön kanssa. Musiikin ja oman positiivisen asenteensa avulla hän on saanut edistää vammaisten henkilöiden oikeuksia Suomessa ja maailmalla.

Signmark
Kuva: Signmark

Signmarkin musiikillinen ura sai alkunsa lapsena, kun hän käänsi perheelleen joululauluja viittomakielelle.  Myöhemmin Vuoriheimo seurasi musiikkikanava MTV:n videoita ja päätti, että jonain päivänä hänen videonsa pyörivät televisiossa. Osa Signmarkin ystävistä suhtautui ajatukseen epäilevästi, sillä musiikin on perinteisesti ajateltu olevan vain kuulevia varten. Epäilyksistä huolimatta nuorella artistilla oli kova tahto toteuttaa unelmansa ja hip-hopin kautta löytyi mahdollisuus yhdistää rytmi ja yhteiskunnallinen sanoma. Artisti korostaa, että kuuroja ei tulisi kohdella vammaisina vaan kielivähemmistönä, jolla on oma kulttuurinsa ja historiansa. Suvaitsevaisuus on tärkeää monikulttuurisessa maailmassa.

 Vuosien saatossa Signmark on tuonut vahvasti esiin vammaisten henkilöiden oikeuksia kansainvälisillä foorumeilla. Nyt hän esiintyy YK:n talous- ja sosiaalineuvoston korkean tason poliittisen foorumin sivutapahtumassa 8. heinäkuuta. Tapahtuman tarkoituksena on nostaa esille kehityksen ja kansainvälisen kehitysyhteistyön saavutettavuus ja syrjimättömyys kaikille vammaisille henkilöille. Signmark toteaa olevansa iloinen ja ylpeä tulevasta yhteistyöstä; ”Olen erityisen ylpeä meidän ministereistämme, kun he ymmärtävät, ettei heidän kannata puhua meikäläisten puolesta, kun eivät itse ole sitä elämää eläneet.”

Vammaisten henkilöiden oikeudet ovat merkittävässä asemassa Suomen kansainvälisessä ihmisoikeuspolitiikassa. Syrjinnän kielto on ihmisoikeuksien kulmakivi ja tärkeässä asemassa Suomen ihmisoikeusperustaisen kehityspolitiikan toteuttamisessa. Erityistä huomiota tulee kiinnittää helposti syrjinnän kohteeksi joutuviin ryhmiin. Signmark haluaa pitää vammaisten oikeuksia esillä jatkossakin ja toteaa, että kansainvälisiä kehitystavoitteita luotaessa ja köyhyyden poistamista tavoiteltaessa on hyvä pitää mielessä, että vammaiset elävät köyhyyden alimmassa marginaalissa. ”Vammaisten henkilöiden tasa-arvoinen pääsy koulutukseen ja päätöksentekoon on tärkeä muistaa kehitystavoitteita suunniteltaessa. Tarvitaan puheiden lisäksi oikeata toimintaa.”

Kuva: SignmarkSignmark New York

Artisti, joka on itse paras mannekiini syrjinnän kieltävälle ja tasa-arvoa kannattavalle agendalleen, toteaa odottavansa New Yorkin keikkaa innolla. ”Eniten olen iloinen siitä, että saan tulla esiintymään uuden albumin kera, joka on saanut paljon positiivista palautetta ympäri maailman. Levyllä on kovia artisteja sekä soittajia mm. Iggor Cavalera sekä Adam Tensta, joka lentää minun mukanani New Yorkiin esiintymään. Kovaa settiä siis tiedossa!”

Signmark Le Poisson Rougessa tiistaina 8.7. klo 19. Liput 15 dollaria, ovelta 20 dollaria. 

Lisätietoa

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.7.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot