Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Pia Stjernvall EU:n Afganistanin-siviilikriisinhallintaoperaation varapäälliköksi - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 25.6.2014 | Ulkoministeriö

Pia Stjernvall EU:n Afganistanin-siviilikriisinhallintaoperaation varapäälliköksi

Tiedote 150/2014
25.6.2014

Euroopan unioni on nimittänyt lähetystöneuvos Pia Stjernvallin ulkoministeriöstä Euroopan unionin siviilikriisinhallintaoperaatio EUPOL:n Afghanistanin-varapäälliköksi 22. kesäkuuta alkaen.

Kyseessä on EU:n toiseksi suurin siviilikriisinhallinnan operaatio, jonka palveluksessa toimii yhteensä noin 350 henkilöä. Suomalaisia asiantuntijoita operaatiossa on 35. Operaation päällikkönä toimii ruotsalainen Karl Åke Roghe.

Operaation päätehtävänä on Afganistanin poliisin ja oikeusvaltiotoiminnan vahvistaminen. EUPOL-operaatio toimii Afganistanissa osana maan turvallisuussektorin kokonaisvaltaista reformia, joka on keskeinen osa-alue kansainvälisen yhteistyön pyrkimyksessä vakauttaa Afganistan ja vahvistaa keskushallinnon toimintakapasiteettia. EUPOL-operaation päätehtävänä on kouluttaa Afganistaniin ammattitaitoisia siviilipoliiseja maan eri provinsseissa sekä mentoroida, neuvoa ja kouluttaa poliisijohtoa ja syyttäjänvirastoa.

Stjernvallilla on laaja työkokemus kansainvälisissä tehtävissä, erityisesti Afrikan ja Afganistanin tilanteen osalta. Stjernvall on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Suomen Afganistanin-suurlähetystön väliaikaisena asiainhoitajana Kabulissa, YK:n ympäristöjärjestön UNEP:n ja UN-Habitatin Suomen -pysyvän edustajan sijaisena Nairobissa sekä Suomen Kenian-  ja Unkarin- suurlähetystöissä. EUPOL Afghanistan -operaation palvelukseen Stjernvall siirtyy rauhanvälityksen erityisedustajan tehtävästä ulkoministeriöstä.

Lisätietoja: ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö Mikko Kinnunen, puh. 0295 351 820, Pia Stjernvall, puh. 044 564 7045

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 25.6.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot