Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ministeri Haavisto YK:n ensimmäiseen ympäristökokoukseen Nairobissa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 24.6.2014

Ministeri Haavisto YK:n ensimmäiseen ympäristökokoukseen Nairobissa

Tiedote 146/2014
24.6.2014

YK:n ympäristökokous (UNEA) kokoontuu ensimmäistä kertaa Nairobissa 23.–27. kesäkuuta. UNEA:n tavoitteena on asettaa strategiset päämäärät maailmanlaajuiselle ympäristöyhteistyölle ja edistää tehokkaasti tieteen ja politiikan vuorovaikutusta. UNEA syntyi, kun vuonna 2012 järjestetty kestävän kehityksen Rio+20-kokous päätti vahvistaa YK:n ympäristöohjelmaa (UNEP) laajentamalla sen entistä hallintoneuvostoa kattamaan kaikki YK:n jäsenmaat.

Nairobin kokoukseen saapuu edustus 160:sta YK:n jäsenvaltiosta. Suomen valtuuskunnan johtajina toimivat kehitysministeri Pekka Haavisto ja ympäristöministeriön valtiosihteeri Katariina Poskiparta.

Ministerikeskustelujen pääaiheena on se, miten ympäristö näkyy valmisteilla olevissa globaaleissa kestävän kehityksen tavoitteissa. Kokouksen ministeriosuuden tuloksena tavoitellaan vahvaa julkilausumaa, joka lähettää vahvan viestin kestävän kehityksen ympäristöulottuvuuden tärkeydestä YK:n korkean tason poliittiselle foorumille sekä YK:n yleiskokoukselle. Lisäksi ministerit keskustelevat muun muassa villieläinten laittomasta kaupasta.

Ministeri Haavisto tapaa Nairobissa myös Kenian hallituksen edustajia sekä kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita. Keskustelujen aiheita ovat muun muassa Afrikan sarven alueellinen tilanne, Kenian yhteiskunnallinen reformi ja maan rooli alueellisena toimijana ja vakauttajana Afrikan sarven alueella. Lisäksi Haavisto tapaa Maailmanpankin edustajia ja avunantajia, joiden kanssa hän keskustelee Somalian poliittisesta ja turvallisuustilanteesta sekä kansainvälisestä avunannon koordinaatiosta maassa.

Kenia on Suomen pitkäaikainen kumppanimaa. Suomi tukee Kenian kehittymistä demokraattiseksi, vastuulliseksi ja ihmisoikeuksia kunnioittavaksi maaksi. Lisäksi Suomen Keniassa tekemän kehitysyhteistyön tavoitteena on vähentää köyhyyttä ja eriarvoisuutta ympäristön kannalta kestävän ja osallistavan maataloustuotannon kasvun avulla. Osa Suomen avusta kohdistetaan myös metsä- ja vesivarojen hallinnon ja käytön parantamiseksi.

Lisätietoja: valtiosihteeri Katariina Poskiparta, ympäristöministeriö, puh. 0295 250 235, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi,  neuvotteleva virkamies Tita Korvenoja, ympäristöministeriö, puh. 0295 250 138, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi, Suomen Kenian-suurlähettiläs Sofie From-Emmesberger, puh. +254 722 325 683, etunimi.sukunimi@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 24.6.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot