Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja Ateenaan, Sarajevoon ja Roomaan - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 9.6.2014 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja Ateenaan, Sarajevoon ja Roomaan

Tiedote 138/2014
9.6.2014

Ulkoministeri Erkki Tuomioja osallistuu Ateenassa 10.–11. kesäkuuta EU:n ja Arabiliiton (AL) väliseen ulkoministerikokoukseen.  Kokoukseen osallistuvat EU:n ulkoministereiden lisäksi 22 Arabiliiton jäsenmaan ulkoministerit, EU:n korkea ulkopoliittinen edustaja Catherine Ashton ja Arabiliiton pääsihteeri Nabil Al-Arabi

Kokouksen pääaiheiksi noussevat alueen konfliktit, joista Lähi-idän konfliktin ja Syyrian tilanteen odotetaan vievän päähuomion. Lähi-idän osalta keskustellaan rauhanprosessin elvyttämisestä Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn vetämien neuvottelujen keskeydyttyä toukokuussa. Uutena tekijänä on 2. kesäkuuta muodostettu Palestiinan yhtenäishallitus, jonka ulkoministeri Riad El Malki osallistuu kokoukseen.  Syyrian osalta odotetaan keskustelua YK:n ja AL:n yhteisen erityisedustajan Lakhdar Brahimin seuraajasta sekä rauhanneuvottelujen tulevaisuudesta. Myös arabimaailman demokratiakehitys ja sen ongelmat noussevat esille, samoin Lähi-idän joukkotuhoaseista vapaan vyöhykkeen (WMDZ) muodostaminen.

Bosnia-Hertsegovina

Ulkoministeri Tuomioja vierailee Bosnia-Hertsegovinassa 11.–12. kesäkuuta. Hänellä on tapaamisia sekä valtion johdon että kansainvälisten toimijoiden ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa. Keskustelujen aiheina ovat Bosnia-Hertsegovinaa kohdanneet tuhoisat tulvat, maan EU-lähentyminen sekä kahdenväliset ja alueelliset kysymykset.

Italia

Ulkoministeri Tuomioja vierailee Italiassa 12.–13. kesäkuuta. Matkan aikana Tuomioja tapaa Roomassa Italian ulkoministerin Federica Mogherinin. Tapaamisen aiheina ovat Ukraina, Venäjä, EU:n eteläinen naapurusto, Italian tuleva EU-puheenjohtajuuskausi sekä globaalit kehitystavoitteet.

Ministeri Tuomioja osallistuu Roomassa myös  European Council on Foreign Relations -ajatushautomon kokoukseen sekä pitää puheenvuoron EU:n ja sen itänaapureiden suhteita käsittelevässä paneelikeskustelussa.

Lisätietoja: ministeri Tuomiojan diplomaattiavustaja Tarja Kangaskorte, puh. 040 181 9257
Ateenan osuus: suurlähettiläs Risto Veltheim puh. 040 748 2697
Sarajevon osuus: lähetystöneuvos Kirsti Hyyppä, puh. 0295 350 666
Rooman osuus: tiimin vetäjä Erja-Outi Heino, puh. 0295 351 384

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 9.6.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot