Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Kerro mielipiteesi: Palvelut edustustoissa muuttumassa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 2.5.2014

Kerro mielipiteesi: Palvelut edustustoissa muuttumassa

Mikä sinusta on Suomen edustustojen tärkein palvelu? Nyt sinulla on tilaisuus kertoa mielipiteesi uudesta konsulipalvelulaista. Ulkoministeriö valmistelee uutta lakia, joka mahdollistaa konsulipalveluiden järjestämisen joustavasti, taloudellisesti ja tehokkaasti. Kerro mielipiteesi lakiehdotuksesta otakantaa.fi-palvelussa. 

Edustustoilla ja ulkoministeriöllä on vastuullinen tehtävä konsulipalveluiden tarjoajana. Maailman muuttuessa ja teknologian kehittyessä myös konsulipalveluiden tarjoamista on syytä kehittää. Konsulipalvelulakia uudistamalla mahdollistetaan konsulipalveluiden järjestäminen joustavasti ja tehokkaasti nykyajan tarpeet ja resurssit huomioon ottaen.

Suomen edustustot tarjoavat konsulipalveluita ulkomailla.
Suomen edustustot tarjoavat konsulipalveluita ulkomailla.

Nykyisen konsulipalvelulain mukaan jokainen Suomen edustusto on velvoitettu tuottamaan kaikki laissa määritellyt palvelut. Uusi lakiehdotus mahdollistaisi sen, että ulkoministeriö voisi harkinnan mukaan keskittää palveluja tiettyihin edustustoihin eikä kaikkia palveluita tuotettaisi kaikissa edustustoissa. Konsulipalvelu olisi mahdollista tuottaa myös ulkoministeriössä.

Palvelut hädänalaisessa asemassa oleville sekä muut vastaavat konsulipalvelut tuotetaan kuitenkin edelleen siinä edustustossa, jossa kulloinkin kyseessä olevan konsulitapauksen vakavuus ja kiireellisyys sitä edellyttää. 

Kerro mielipiteesi uudesta esityksestä otakantaa.fi-palvelussa 31. toukokuuta mennessä.

Lue myös:

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 2.5.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot