Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Välimeren unionin pääsihteeri Fathallah Sijilmassi vierailee Suomessa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 21.1.2014 | Ulkoministeriö

Välimeren unionin pääsihteeri Fathallah Sijilmassi vierailee Suomessa

Tiedote 18/2014
21.1.2014

Välimeren unionin pääsihteeri Fathallah Sijilmassi vierailee Suomessa 22.–23. tammikuuta. Hän tapaa muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja kehitysministeri Pekka Haaviston ja puhuu Ulkopoliittisen instituutin seminaarissa aiheesta ”Välimeren yhteistyön haasteet ja mahdollisuudet”.

Ranskan aloitteesta vuonna 2008 perustettu Välimeren unioni on 43 maan yhteistyöelin, jonka päämaja ja sihteeristö ovat Barcelonassa. Siihen kuuluvat EU-maiden lisäksi kaikki Välimeren rantavaltiot. Kuten sitä edeltäneessä, jo vuonna 1995 luodussa niin sanotussa Barcelonan prosessissa, siinä ovat mukana sekä Israel että Palestiinalaisalue.

Välimeren unionin päätarkoitus on edistää alueellista yhteistyötä, erityisesti luomalla uusia tuotannollisia hankkeita, joissa julkinen ja yksityinen sektori ovat läheisessä yhteistyössä. Prioriteettialueina ovat uusiutuva energia, liikenne, ympäristö ja kestävä kehitys, sosiaaliset kysymykset ja koulutus. Välimeren unionin suurin rahoittaja on Euroopan unioni, mutta myös Euroopan investointipankki (EIB) tukee sen toimintaa.

Kyseessä on ensimmäinen Välimeren unionin pääsihteerin vierailu Suomessa. Suomi on EU:n jäsenenä aktiivisesti mukana tässä EU:n ja Välimeren maiden välisessä yhteistyössä ja näkee sen vahvan potentiaalisen merkityksen etenkin työpaikkojen luomisessa taloudellista ahdinkoa elävässä Pohjois-Afrikassa.

Lisätietoja: ulkoasiainneuvos, Euromed-koordinaattori Risto Veltheim, puh. 0295 351 582 tai 040 748 2697
Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 21.1.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot