Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja Tromssaan arktiseen kokoukseen ja Suomi-talon avajaisiin - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 20.1.2014 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja Tromssaan arktiseen kokoukseen ja Suomi-talon avajaisiin

Tiedote 14/2014
20.1.2014

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailee Tromssassa, Pohjois-Norjassa 20.–21. tammikuuta. Hän osallistuu Tromssassa kahdeksatta kertaa järjestettävään Arctic Frontiers -konferenssiin, jossa hän pitää puheen aiheesta "Developing Strong Northern Communities". Samassa tilaisuudessa puhuvat Norjan pääministeri Erna Solberg ja Grönlannin pääministeri Aleqa Hammond.

Arctic Frontiers -konferenssin teemana on ”Humans in the Arctic”. Kyseessä on yksi merkittävimmistä arktisista areenoista, johon odotetaan tänä vuonna yli 1 000 henkilöä 25 eri maasta.

Tromssassa Tuomioja osallistuu myös Suomi-talon vihkiäisiin. Suomi-talon päätehtävä on auttaa suomalaisia yrityksiä saamaan asema Norjan markkinoilla. Suomi-talo esittelee suomalaisia yrityksiä ja niiden osaamista, mutta tarjoaa myös palveluksiaan Suomeen viennistä kiinnostuneille norjalaisyrityksille ja tiedottaa Suomen tarjoamista investointimahdollisuuksista. Samalla se pyrkii edistämään myös tutkimus- ja kehitysyhteistyötä sekä matkailu- ja kulttuurisuhteita.

Tromssassa ulkoministeri Tuomioja tapaa myös lokakuussa 2013 aloittaneen Norjan pääministerin Erna Solbergin. Lisäksi Tuomioja keskustelee Norjan ulkoministeriön valtiosihteerin Bård Glad Pedersenin kanssa ajankohtaisista arktisista asioista.

Tuomioja tapaa vierailullaan myös norjalaisia ja suomalaisia elinkeinoelämän edustajia.

Lisätietoja: ministerin diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. 040 590 7973, neuvonantaja Anu Fredrikson, Suomen suurlähetystö Oslossa, puh. +47 4797 0213

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 20.1.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot