Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 13.12.2013 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja EU:n ulkoasiainneuvoston kokoukseen

Tiedote 259/2013
13.12.2013

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu 16. joulukuuta Brysselissä. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja. Kokouksen asialistalla ovat EU:n itäinen kumppanuus ja erityisesti Ukrainan tilanne, Venäjä, Iran, Syyria, Libanon, Keski-Afrikan tasavalta, Myanmar, Lähi-idän rauhanprosessi ja Länsi-Balkan.

EU:n itäisen kumppanuuden osalta neuvosto käsittelee Vilnassa 28.–29. marraskuuta pidettyä huippukokousta ja erityisesti Ukrainan tilanteen kehittymistä huippukokouksen jälkeen. 

 Iranin suhteen neuvosto keskustelee E3+3-ryhmän ja Iranin välisestä Genevessä 24. marraskuuta aikaansaadusta sopimuksesta ja ydinohjelmaneuvottelujen jatkonäkymistä.

Lähi-itään liittyvät kysymykset ovat laajasti kokouksen agendalla. Syyrian osalta esillä ovat erityisesti poliittinen prosessi ja humanitaarinen tilanne. Libanonin suhteen keskustellaan vastaamisesta Syyrian kriisin aiheuttamaan pakolaistilanteeseen sekä turvallisuustilanteesta. Ulkoministerit tarkastelevat myös Lähi-idän rauhanprosessin ajankohtaista tilannetta.

Ulkoministerit keskustelevat EU:n toimista Keski-Afrikan tasavallan kriisin laajenemisen ehkäisemiseksi. Myanmarin osalta keskusteltavana ovat maan perustuslakiuudistus ja marraskuisen EU–Myanmar Task Force -kokouksen tulokset. Länsi-Balkanin osalta ulkoasiainneuvostossa on tarkoitus keskustella erityisesti Serbian ja Kosovon suhteiden normalisointiin tähtäävän dialogin tilanteesta.

Ulkoasiainneuvosto päättyy lounaaseen, jossa EU:n ulkoministerien vieraana on Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Keskustelua käydään EU:n ja Venäjän välisistä kahdenvälisistä kysymyksistä sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

Lisätietoja: eurooppakirjeenvaihtaja Tarja Fernández, puh. 040 590 9855, ulkoministeri Tuomiojan lehdistöavustaja Tero Shemeikka, puh. 040 515 1097
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.12.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot