Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Uusi Sosiaalinen Eurooppa -kirja ilmestyi - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 23.1.2013 | Ulkoministeriö

Uusi Sosiaalinen Eurooppa -kirja ilmestyi

Tiedote 21/2013
23.1.2013

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus on julkaissut Uusi sosiaalinen Eurooppa -kirjan, joka pyrkii antamaan kattavan yleiskuvan EU:n sosiaali- ja terveyspolitiikasta sekä arvioimaan sen tulevia haasteita ja mahdollisuuksia. Kirjan ovat kirjoittaneet terveyspoliittinen asiantuntija Mervi Kattelus, professori Juho Saari ja dosentti Matti Kari.

Kirjassa käsitellään EU:n viime vuosina muuttuneita tavoitteita terveys- ja sosiaalipolitiikassa. Sisämarkkinoiden kehittämisen rinnalla on ryhdytty uudistamaan jäsenvaltioiden hyvinvointipalveluja ja niin kutsuttua Euroopan sosiaalista mallia. Lisäksi on alettu pohtia sisämarkkinoiden ja sosiaaliturvan yhteensovittamista.

Kirjoittajat toteavat, että unionin tulevaisuus ei kytkeydy ainoastaan sen kykyyn uudistaa sisämarkkinoita ja jäsenvaltioiden kykyyn toimeenpanna kilpailu- ja hankintalainsäädäntöä. Se on kytköksissä myös jäsenmaiden ja unionin kykyyn uudistaa niitä sosiaali- ja terveyspoliittisia instituutioita ja rakenteita, jotka muodostavat hyvinvointivaltioiden ytimen. Murros ei ole yksinomaan tai ensisijaisesti kielteinen asia; se voi olla myös ”harvinainen hetki”, jonka aikana unionin jäsenvaltiot löytävät suunnan ja sisällön uudelle sosiaalipolitiikalle.

Kirjalle on annettu nimeksi Uusi sosiaalinen Eurooppa. Kyseessä on uudistettu laitos aikaisemmista painoksista Sosiaalinen Eurooppa murroksessa. Nimenmuutoksella kirjoittajat haluavat korostaa niitä mittavia haasteita, joita jäsenvaltioilla ja unionilla on hyvinvointivaltioiden ja Euroopan sosiaalisen mallin uudistamisessa: julkisen talouden rahoituskriisi, väestön ikääntyminen, hyvinvointivaltioiden rahoituksen kestävyys ja sosiaalipoliittisten järjestelmien uudistamisen suunta.

Kirja ilmestyy ruotsiksi nimellä Det nya sociala Europa - Europeiska unionens social- och hälsovårdspolitik.

Kirja on sähköisenä Eurooppatiedotuksen verkkosivuilla, ja myös sen painetun version voi tilata maksutta samalta sivulta.

Lisätietoja: tiedottaja Helena Kiiskinen, puh. 040 510 7520, etunimi.sukunimi@formin.fi , toimituspäällikkö Päivi Toivanen, puh. 040 560 9020, etunimi.sukunimi@formin.fi, Eurooppatiedotuksen ja kansalaisviestinnän yksikkö

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 23.1.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot