Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeriö lähettää edustajan Jemeniin kaappaustapauksen takia - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 22.12.2012 | Ulkoministeriö

Ulkoministeriö lähettää edustajan Jemeniin kaappaustapauksen takia

Tiedote 304/2012
22.12.2012

Ulkoministeriö on jatkanut aktiivisesti eilen Jemenin pääkaupungissa Sanaassa tapahtuneen kaappaustapauksen selvittelyä. Asiasta on annettu tilannekatsaus valtiojohdolle.

Toistaiseksi tuntematon, aseistautunut miesryhmä sieppasi suomalaisen pariskunnan ja itävaltalaisen miehen kaupungin keskustassa. Siepattu suomalaismies on ollut Jemenissä opiskelemassa ja nainen vierailemassa hänen luonaan. Pariskunnan omaiset ovat tietoisia tapahtuneesta.

Suomi toimii asiassa läheisessä yhteistyössä Itävallan kanssa. Suomella ei ole pysyvää edustustoa Jemenissä. Ulkoministeriö lähettää yhteyshenkilön Jemeniin lauantaina iltapäivällä.

Aiempien kokemusten mukaan julkisuus vaikeuttaa tämäntyyppisten asioiden hoitamista ja voi pahimmassa tapauksessa saattaa siepatut vaaraan. Ulkoministeriö ei tästä syystä tässä vaiheessa tiedota yksityiskohtaisesti tapahtumasta.

Mahdolliset mediakyselyt ulkoministeriön konsuliyksikön päällikölle Teemu Turuselle UM:n Viestintäpäivystyksen kautta, puh. 040-551 6571 tai um.viestintä@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 22.12.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot