Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja: Tarvitsemme eurooppalaista pankkivalvontaa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 10.9.2012 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja: Tarvitsemme eurooppalaista pankkivalvontaa

Tiedote 211/2012
10.9.2012

Ulkoministeri Erkki Tuomioja käsitteli euroalueen kriisiä Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen poliittisen komitean kokouksessa Helsingissä 10. syyskuuta.

Tuomiojan mukaan euroalueen kriisi osoittaa kuinka tärkeää on, että eurooppalaista pankkivalvontaa kehitetään tuntuvasti. Tarvitaan uskottava EU-tasoinen pankkivalvonta, joka pitää huolen siitä, että rahoitussektorin heikkoudet eivät vaaranna talouskehitystä. Kansallinen valvonta ei nykypäivänä riitä, kun yksittäisen maan pankkien ongelmat leviävät laajalti. Pankkiunionia pitää kehittää tavalla, joka ehkäisee moraalikadon. ”Pankkisektorin tulee maksaa virheistään”, totesi Tuomioja. Transaktiovero on toinen tärkeä ulottuvuus rahoitussektorin tervehdyttämisessä.

Suomi on vahvasti sitoutunut euroon, mutta euroalueen kriisin ratkaiseminen edellyttää kokonaisvaltaista politiikkaa, joka huomioi myös elvytyksen. Käytännössä Saksan talouden vahvempi kysyntä on tarpeen euroalueen toipumiselle.

Tuomioja painotti myös demokraattisen legitimiteetin merkitystä EU:n kehittämisessä. Olisi virhe sivuuttaa tämä olennainen asia, kun keskustellaan talous- ja rahaliiton syventämisestä. Ainaisista kriisikokouksista pitää palata asianmukaiseen päätöksentekoon, joka huomioi yhteiset toimielimet ja avoimen valmistelun.

Lisätietoja: ulkoministerin lehdistöavustaja Susanna Parkkonen, puh. 050 377 5601
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 10.9.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot