Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen uudet edustustonpäälliköt aloittavat syyskuussa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 4.9.2012 | Ulkoministeriö

Suomen uudet edustustonpäälliköt aloittavat syyskuussa

Tiedote 202/2012
4.9.2012

Syyskuussa aloittaa Suomen suurlähetystöissä ja pääkonsulaateissa maailmalla 14 uutta edustustonpäällikköä: Nina Vaskunlahti / Ankara, Pasi Tuominen / Budapest, Jukka Siukosaari / Buenos Aires, Matti Pullinen / Kuala Lumpur, Jukka Pietikäinen / New Yorkin pääkonsulaatti, Charles Murto / Ottawa, Pirjo Tulokas / Pietarin pääkonsulaatti, Pirkko Hämäläinen / Riika, Marja Aspelund / Shanghain pääkonsulaatti, Harri Salmi / Sofia, Matti Heimonen / Soul, Harri Kämäräinen / Teheran, Jari Vilén / Varsova, Rauli Suikkanen / kiertävä suurlähettiläs, jonka toimialue on Pakistan.

Aiemmin tänä vuonna uusissa tehtävissään ovat aloittaneet Hannu Himanen / Moskova, Anu Saarela / Nikosia ja Päivi Kairamo-Hella / Geneven pysyvä edustusto.

Edustustonpäälliköiden vuotuinen siirtokierros ajoittuu ulkoministeriössä pääasiassa syyskuun alkuun. Nimityksistä päättää tasavallan presidentti.

Ulkoministeriö ja edustustot maailmalla ajavat Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, taloudellisiin ulkosuhteisiin ja kehityspolitiikkaan liittyviä etuja ja tavoitteita. Vaikuttamisen välineitä ovat kahdenväliset suhteet, EU ja monenkeskinen yhteistyö. Edustustot palvelevat suomalaisia ja koko suomalaista yhteiskuntaa. Edustustoverkon merkitys ja kattavuus korostuvat kansainvälisessä vaikuttamisessa. Monessa edustustossa yksi tärkeimmistä tehtävistä on myös huolehtia kansalaispalveluista eli erilaisista konsulipalveluista ja passi- ja viisumipalveluista.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Vesa Lehtonen, puh. 09 1605 5401

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 4.9.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot