Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen ja Turkin rauhanvälitysaloitteelle vahva tuki YK:n yleiskokouksen avajaisviikolla - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 20.9.2011

Suomen ja Turkin rauhanvälitysaloitteelle vahva tuki YK:n yleiskokouksen avajaisviikolla

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja Turkin ulkoministerin Ahmet Davutoğlun isännöimä ystäväryhmä kokoontui tiistaina 20. syyskuuta pohtimaan edellytyksiä entistä tehokkaammalle rauhanvälitykselle. Ryhmä perustettiin syyskuussa 2010 parantamaan välitystoiminnassa aktiivisten maiden ja kansainvälisten järjestöjen yhteistyötä. Aihe saa laajaa kansainvälistä huomiota, koska YK:n yleiskokouksen 66. istuntokauden puheenjohtaja Qatar nosti rauhanvälityksen avajaisviikon pääteemaksi ja yhdeksi koko istuntokauden keskeisimmistä hankkeista.

Suomen ja Turkin aloitteesta YK:n yleiskokouksessa kesäkuussa 2011 yksimielisesti hyväksytty rauhanvälitystä koskeva päätöslauselma oli ensimmäinen laatuaan YK:n historiassa. Rauhanvälitys on yksi Suomen YK-politiikan tärkeimmistä prioriteeteista. Sen tavoitteena on lisätä tukea välitystoiminnalle sekä vahvistaa yhteistyötä ja koordinaatiota rauhanvälittäjien kesken.

”Jatkotyössä tulee panostaa erityisesti kansalais- ja alueellisten järjestöjen osaamisen ja kokemusten parempaan hyödyntämiseen sekä naisvälittäjien roolin lisäämiseen ja naisten osallistumiseenrauhanprosesseihin."

Suomen aloitteesta ystäväryhmän tämänpäiväiseen kokoukseen osallistui eteläafrikkalaisen ACCORD-kansalaisjärjestön johtaja Vasu Gounden. Myös presidentti Martti Ahtisaari osallistui kokoukseen.
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 20.9.2011


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot