Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen ja Turkin ulkoministerit Tuomioja ja Davutoğlu edistävät rauhanvälitystä YK:ssa - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista : Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 19.9.2011 | Ulkoministeriö

Suomen ja Turkin ulkoministerit Tuomioja ja Davutoğlu edistävät rauhanvälitystä YK:ssa

Tiedote 237/2011
19.9.2011

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoğlu isännöivät rauhanvälityksen ystäväryhmän ministeritason kokouksen New Yorkissa YK:n yleiskokouksen avajaisviikolla tiistaina 20. syyskuuta. Ystäväryhmä perustettiin syyskuussa 2010 parantamaan yhteistyötä rauhanvälityksessä aktiivisten maiden ja kansainvälisten järjestöjen välillä. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä 25 YK:n jäsenvaltiota, Yhdistyneet kansakunnat ja seitsemän alueellista järjestöä.

Kokouksessa ministerit sekä YK:n ja alueellisten järjestöjen edustajat vaihtavat ajankohtaisia kokemuksia välitystoiminnasta. Tarkoituksena on muun muassa evästää YK:n pääsihteeriä kehittämään suuntaviivoja entistä tehokkaammalle rauhanvälitykselle.

Suomen ja Turkin esittämä päätöslauselma rauhanvälityksestä hyväksyttiin kesäkuussa 2011 YK:n yleiskokouksessa. Tavoitteena on lisätä tukea välitystoiminnalle ja vahvistaa yhteistyötä ja koordinaatiota eri rauhanvälittäjien välillä. YK:n pääsihteeri on kuvannut päätöslauselmaa “uraauurtavaksi kehitykseksi, joka vahvistaa YK:n roolia rauhanvälityksen normiston kehittäjänä ja tarjoaa kehyksen jäsenmaiden, alueellisten järjestöjen ja muiden tehokkaalle yhteistyölle”. YK:n yleiskokouksen uusi puheenjohtaja on nimennyt rauhanvälityksen yleiskokouksen avajaisviikon pääteemaksi ja yhdeksi koko istuntokauden prioriteetiksi.

Lisätietoja: YK:n ja yleisten globaaliasioiden yksikön päällikkö Katri Viinikka, puh. +358 40 753 2730, mediajärjestelyistä Riitta Gerlander, Suomen pääkonsulaatti New Yorkissa, puh. +1 917 362 1350.
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 19.9.2011


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot