Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Onko miehillä ja pojilla roolia naisiin kohdistuvan väkivallan estämisessä? - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 21.3.2011 | Ulkoministeriö

Onko miehillä ja pojilla roolia naisiin kohdistuvan väkivallan estämisessä?

Tätä kysymystä pohti yli yhdeksänkymmentä osallistujaa Suomen ja YK:n yhdessä järjestämässä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen rahaston oheistapahtumassa: Muuttuneet ja muutoksentekijät – miesten ja poikien osallistuminen naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Tapahtuma järjestettiin 1. maaliskuuta Suomen pääkonsulaatin tiloissa New Yorkissa, YK:n naisten aseman toimikunnan (CSW) istunnon yhteydessä.

CSW Suomen valtuuskuntaaNaisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen rahaston edustaja Meryem Aslan (vas.), UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet ja suurlähettiläs Jarmo Viinanen.

 

Tapahtumassa kuultujen alustusten perusteella vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen on yksiselitteinen kyllä. Osallistujille esiteltiin kaksi onnistunutta rahaston tukemaa projektia Jamaikasta ja Nepalista. Molemmissa hankkeissa on painotettu miesten ja poikien roolia naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisessä.

Nepalissa Equal Access -kansalaisjärjestö on Voices radio-ohjelmansa kautta pystynyt muuttamaan asenteita naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja HI-virusta kohtaan. Radio-ohjelman ja ”Ymmärtäväisin aviomies - Most understanding husband” -kilpailun avulla projekti on tuonut nepalilaisten tietoisuuteen myönteisiä miesroolimalleja ja avannut miehille mahdollisuuden puhua avoimemmin tuntemuksistaan.

Jamaikalainen Sistren Theatre Collective on puolestaan pyrkinyt muuttamaan jamaikalaisten miesten käsityksiä maskuliinisuudesta esittävän taiteen avulla, viemällä taidetta pääkaupunki Kingstonin kaduille, missä se tavoittaa etenkin nuoria miehiä. Tapahtumassa nuoret jamaikalaismiehet kertoivat internet-puhelimen välityksellä mieskuvastaan ja miten projekti on sitä muuttanut.

CSW Michelle BacheletUN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet. Kuva: UN Photo/Paulo Filgueiras

Tilaisuuteen osallistui YK:n uuden tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet. Hän korosti puheenvuorossaan naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisen olevan tärkeä tavoite järjestön toiminnassa. Bachelet painotti rahaston merkitystä erityisesti ruohonjuuritason työssä. Miesten ja poikien osallistumisen edistäminen on keskeinen osa rahaston toimintaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa työssä.

Suomen pysyvä edustaja Jarmo Viinanen korosti tervetuliaispuheenvuorossaan Suomen tukevan rahaston työtä. Viinanen piti tervetulleena päätöstä nostaa naisiin kohdistuvan väkivallan estäminen yhdeksi UN Womenin toiminnan painopistealueeksi. Tilaisuudessa pidettyjen alustusten pohjalta syntyi vilkasta keskustelua. Kehittämispäällikkö Helena Ewalds Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, toi kommenttipuheenvuorossaan esille suomalaisen näkökulman aihepiiriin.

Tulosta

Päivitetty 21.3.2011


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot