Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomelta tukea Haitin opetussektorin jälleenrakennukseen - Suomen pysyvä edustusto, YK : Ajankohtaista

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 13.12.2010

Suomelta tukea Haitin opetussektorin jälleenrakennukseen

Ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrynen on päättänyt osoittaa 2,5 miljoonaa euroa kolmeen hankkeeseen Haitin opetussektorin tukemiseksi. Suomen tuki Haitin jälleenrakennukseen on yhteensä 10 miljoonaa euroa kaudella 2010-2013.

UN Photo/Marco Dormino Suomen tuki Haitin jälleenrakennukseen on yhteensä 10 miljoonaa euroa kaudella 2010-2013. Kuvassa lapsia Haitin Cité Soleil'ssa. Kuva: UN Photo/Marco Dormino

Suomi rahoittaa YK:n kehitysohjelman UNDP:n koulurakennushankkeen, jolla maanjäristyksen tuhoamien koulujen tilalle rakennetaan kymmenen uutta. Viisi suurta koulua tulee Leoganeen Lounais-Haitissa ja viisi pienempää ympäröivälle vuoristoseudulle. Tämä alue kärsi tammikuun maanjäristyksestä eniten. UNDP:n koulurakennushankkeen toteuttaa Kirkon ulkomaanapu, jolla on jo tämän alan toimintaa Haitissa. Hanke on kaksivuotinen ja Suomen tuki hankkeelle vuonna 2010 on 1,4 miljoonaa euroa.

Suomi tukee myös UNDP:n raivaus- ja ympäristöhanketta Leoganen alueella 400 000 eurolla. Sortuneiden talojen jätteet viedään varta vasten rakennetuille kaatopaikoille, joissa jätteet lajitellaan ja murskataan. Näin käsiteltyjä rakennusjätteitä tullaan käyttämään teiden ja julkisten ulkotilojen rakentamiseen ja korjaamiseen sekä jokiuomien kunnostamiseen. Hankkeen toteuttavat paikalliset kansalaisjärjestöt ja viranomaiset.

Lisäksi Suomi sijoittaa Haitin monenväliseen jälleenrakennusrahastoon 700 000 euroa. Suomen apu tullaan kohdistamaan valtion budjetin kautta opettajien palkkojen maksuun.

Suomi on antanut yhteensä 6,2 miljoonaa euroa humanitaarista apua Haitiin, josta 5,4 miljoonaa euroa tulva-apuun ja 0,8 miljoonaa euroa koleraepidemiaan. Lisäksi Suomi on osoittanut 2,7 miljoonaa euroa Haitin kehitysluottovelkojen anteeksiantamiseen Maailmanpankkiryhmässä ja Latinalaisen Amerikan kehityspankissa.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 13.12.2010


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot