Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 14.7.2014

Haavisto Firenzeen: EU:n kehitysministerit puhuvat globaaleista kehitystavoitteista ja yksityissektorin roolista kehityksessä

Tiedote 164/2014
14.7.2014

Kehitysministeri Pekka Haavisto osallistuu EU:n epäviralliseen kehitysministerikokoukseen Firenzessä 15. heinäkuuta. Ministerien keskustelun pääaiheina ovat YK:n vuoden 2015 jälkeiset globaalit kehitystavoitteet sekä yksityissektorin rooli kehityksessä.

Vuoden 2015 jälkeisten tavoitteiden osalta Suomi haluaa, että EU ottaa vahvemman ja aktiivisen roolin valmisteluissa. Tätä varten EU:lle on hyväksyttävä selkeät ja vahvat kannat hallitustenvälisiin neuvotteluihin. Suomi pitää myös tärkeänä, että EU keskustelee kehitystavoitteista erityisesti niiden maiden kanssa, joiden kanssa näkemykset eroavat.

Yksityissektorin osalta keskustelu liittyy erityisesti työpaikkojen luomiseen ja verokysymyksiin. Suomen näkemyksen mukaan työllisyyden lisäämiseksi tarvitaan sellaista talouden kasvua, joka hyödyttää kaikkia ihmisiä, vähentää eriarvoisuutta ja kunnioittaa ympäristöä.  Yksityissektorilla on myös merkittävä rooli siinä, miten veroja saadaan kerättyä julkisiin palveluihin ja laajempaan yhteiskuntien kehittämiseen.

Lounaalla ministerit keskustelevat muuttoliikkeen ja kehityksen yhteyksistä. Ministereiden vieraina ovat YK:n pääsihteerin erityisedustaja Peter Sutherland ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) pääjohtaja William Swing. EU:n tavoitteena on kehittää maahanmuuttoa koskevaa vuoropuhelua unionin ulkopuolisten maiden - erityisesti Välimeren alueen, Keski-Afrikan ja Afrikan sarven maiden kanssa.

Lisätietoja: ministeri Haaviston lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869, tarkastaja Anna Kemppi, yleisen kehityspolitiikan ja suunnittelun yksikkö, puh. 050 598 6437

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.7.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot