Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 2.7.2014 | Ulkoministeriö


Suomi ja Meksiko parantavat ympäristön huomioimista humanitaarisessa avussa

Tiedote 155/2014
2.7.2014

Suomi ja Meksiko toimivat Hyvän humanitaarisen avunannon periaatteet -ryhmän (Good Humanitarian Donorship, GHD) yhteispuheenjohtajina kaudella 2013–2014. Maat painottivat kautensa aikana ympäristön ja humanitaarisen avun välistä kytköstä.

”Vaikka ympäristöasiat, kuten konfliktit luonnonvaroista tai luonnononnettomuudet, voivat olla syynä humanitaarisille kriiseille, huomioidaan ympäristönäkökulma edelleen harvoin humanitaarisessa avussa", sanoo ulkoministeriön humanitaarisen avun yksikön päällikkö Anna Gebremedhin.

Huolimatta käytössä olevista työkaluista, politiikoista ja ohjeistuksesta, voi humanitaarinen toiminta, kuten pakolaisleirit, olla ympäristölle vahingollista. Jos ympäristöriskejä ei huomioida tai niiden arviointia lykätään myöhemmäksi, saatetaan samalla haitata toipumisprosessia, pahentaa ympäristöongelmia ja lisätä riskialttiutta ja haavoittuvuutta.

”Seuraamalla ja arvioimalla avunantajien poliitikkoja ja käytäntöjä voimme edistää ympäristön parempaa huomioon ottamista humanitaarisessa avussa”, Gebremedhin sanoo.

Gebremedhin toimi puheenjohtajana Meksikon kanssa GHD-ryhmän korkean tason kokouksessa New Yorkissa viime viikolla.

Suomen ja Meksikon puheenjohtajuuskaudella ryhmä on ympäristönäkökulmien lisäksi kehittänyt yksityisen ja julkisen sektorin välistä yhteistyötä ja valmistellut vuonna 2016 pidettävää humanitaarisen avun huippukokousta.

Ryhmä edistää Tukholmassa vuonna 2003 hyväksyttyjen hyvän humanitaarisen avunannon periaatteiden toimeenpanoa, sekä kehittää ja tehostaa avunantajien yhteistyötä. Ryhmässä on tällä hetkellä 41 jäsentä.

Lisätietoja: Kaisa Heikkilä, ulkoministeriön humanitaarisen avun yksikkö, puh. +358 40 352 0739, kaisa.heikkilä@formin.fi

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 2.7.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot