Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 26.5.2014 | Ulkoministeriö

Ministeri Haavisto Sudaniin ja Eritreaan

Tiedote 124/2014
26.5.2014

Kehitysministeri Pekka Haavisto vierailee Sudanissa ja Eritreassa 26.–30. toukokuuta. Sudanin pääkaupungissa Khartoumissa ministeri tapaa maan hallinnon edustajia, kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita, mukaan lukien YK:n ja EU:n edustajia sekä avunantajia. Matkan tavoitteena on keskustella kehityspoliittisista aiheista ja humanitaarisesta tilanteesta sekä Sudanin näkemyksistä Afrikan sarven alueellisiin kysymyksiin.

Eritrean pääkaupungissa Asmarassa ministerin ohjelma mukailee Sudanin tapaamisia. Eritrea osoittaa varovaisia merkkejä avautumisesta ulkomaailmalle vuosien eristäytymispolitiikan jälkeen. YK -järjestöjen toiminta on jälleen lähtenyt käyntiin ja Eritrean hallinto arvostaa niiden tekemää työtä.

Ministeri Haavisto vierailee alueella myös International Dialogue on Peacebuilding and Statebuilding (IDPS) -foorumin rinnakkaispuheenjohtajana. Dialogi korostaa sitä, että konfliktitilanteissa rauhanneuvottelujen edetessä on tärkeää panostaa myös kansallisen ja osallistavan sovintoprosessin järjestämiseen sekä rauhan- ja valtionrakennukseen. Kestävän rauhan aikaansaaminen edellyttää hyvän ja läpinäkyvän hallinnon ja instituutioiden kehittämistä, korruptioon puuttumista, kansalaisten taloudellisten mahdollisuuksien parantamista sekä luottamuksen luomista valtion ja kansalaisten välillä.

Ennen Sudanin ja Eritrean matkaa ministeri Haavisto tapasi Helsingissä 13. toukokuuta Afrikan sarven yhteistyöjärjestön IGAD:n pääsihteerin Mahboub Maalimin ja alueen naisparlamentaarikoita.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Ilkka Nordberg, Itä- ja Länsi-Afrikan yksikkö, puh. 0295 350 536, ministerin lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 26.5.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot