Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 5.5.2014 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja osallistuu Euroopan neuvoston ministerikokoukseen Wienissä

Tiedote 108/2014
5.5.2014

Ulkoministeri Erkki Tuomioja osallistuu Euroopan neuvoston ministerikokoukseen Wienissä 5.–6. toukokuuta. Kokouksessa keskustellaan Ukrainan tilanteesta ja ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltion tilasta Euroopassa Euroopan neuvoston julkistaman raportin pohjalta.

Euroopan neuvoston raportin mukaan ihmisoikeudet, demokratia ja oikeusvaltio kohtaavat nyt eurooppalaisittain ennennäkemättömän kriisin sitten kylmän sodan päättymisen. Syrjintä, rasismi ja vihapuhe ovat suuria ihmisoikeushaasteita jäsenmaissa. Myös korruptio on laaja ongelma.

Raportin mukaan Euroopan neuvoston toimintaa tulee tehostaa, jotta se mahdollistaisi nopeamman reagointikyvyn kriisitilanteissa.

Raportti nostaa lisäksi esille tarpeen kehittää valvontamekanismeja sananvapauden ja kokoontumis- ja yhdistymisvapauden loukkausten estämiseksi.

Ukrainan osalta ministereiden keskustelussa käsitellään tukea Ukrainan yhtenäisyydelle ja vakaudelle sekä keskustellaan Euroopan neuvoston roolista kriisin ratkaisussa. 

”Euroopan neuvoston vahvuuksia ja mekanismeja tulee hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Mielenosoitusten aikana tapahtuneiden ihmisoikeusloukkausten tutkintaa tukevan paneelin työn aloittaminen on tärkeä askel. Positiivista on myös Euroopan neuvoston konkreettinen tukipaketti välittömien ihmisoikeus- ja oikeusvaltiouudistusten aloittamiselle Ukrainassa”, ennakoi ulkoministeri Tuomioja ennen kokousta.

Ukraina ja Venäjä ovat molemmat Euroopan neuvoston jäseniä.

Lisätietoja: ministeri Tuomiojan diplomaattiavustaja Tarja Kangaskorte, puh. 040 181 9257

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 5.5.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot