Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 26.2.2014 | Ulkoministeriö

Ministeri Stubb Kreikkaan

Tiedote 46/2014
26.2.2014

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb osallistuu EU:n epäviralliseen kauppaministerikokoukseen 27.–28. helmikuuta Ateenassa.

Kokouksen pääaiheena on EU:n ja Yhdysvaltojen välinen kauppa- ja investointikumppanuussopimus. Ministerit määrittelevät, mihin kysymyksiin jatkoneuvotteluissa tulisi keskittyä.  Neuvotteluissa ollaan siirtymässä kartoitusvaiheesta aihekohtaiseen käsittelyyn. Seuraava neuvottelukierros käydään 10.–14. maaliskuuta Brysselissä. Aihe on keskeisesti esillä myös EU:n ja Yhdysvaltojen välisessä huippukokouksessa Brysselissä 26. maaliskuuta.

Ministerit pohtivat kokouksessa myös Maailman kauppajärjestön WTO:n Balin ministerikokouksen jälkeistä tilannetta. Suomen keskeinen tavoite on, että Balin kokouksen tulokset toimeenpannaan. Näistä tärkein on sopimus kaupan menettelyjen helpottamisesta, jonka hyväksymisaikataulusta tulee pitää kiinni. Suomi myös odottaa yhteisymmärrystä työohjelmasta Dohan kierroksen neuvottelujen jatkamiseksi kuluvan vuoden aikana. Työohjelman tulisi sisältää ainakin teollisuustuotteiden markkinoillepääsy, mikä tarkoittaa tullien poistamisen ohella muiden kaupan esteiden purkamista.

Tapaamisessa käsitellään myös ajankohtaisia EU:n instituutioiden välisiä kolmikantakeskusteluja vireillä olevista lainsäädäntöhankkeista. Aiheita ovat muun muassa investointeja koskeva rahoitusvastuuasetus, julkisten hankintojen vastavuoroisuusasetus sekä tuontisuoja-asetusten uudistaminen. Keskusteluissa sivutaan myös EU:n ja Mercosurin välisiä kauppaneuvotteluja sekä neuvottelujen käynnistämistä investoinneista Myanmarin kanssa. Työlounaalla keskustellaan maantieteellisten merkintöjen, kuten esimerkiksi fetajuuston tai suomalaisen vodkan, kansainvälisestä suojaamisesta.

Lisätietoa: ministeri Stubbin erityisavustaja Lauri Tierala, puh. 040 841 7141, ulkoministeriö

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 27.2.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot