Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 10.1.2014 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja Peruun ja Kolumbiaan 

Tiedote 5/2014
10.1.2014

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailee Perussa ja Kolumbiassa 13.–15. tammikuuta.

Tuomioja käy Perun pääkaupungissa Limassa kahdenväliset keskustelut Perun ulkoministerin Eda Rivasin kanssa. Keskustelussa ovat esillä muun muassa Suomen ja Perun välinen yhteistyö koulutusalalla, EU:n ja Perun suhteet sekä kehitysyhteistyö Andien alueella. Ministeri Tuomioja tapaa myös Perun presidentin Ollanta Humalan.

Tuomioja alustaa kestävää kehitystä ja YK:n vuosituhattavoitteiden jälkeisiä eli Post 2015 -tavoitteita käsittelevässä keskustelutilaisuudessa, joka järjestetään Perun ulkoministeriön diplomaattiakatemiassa. Vierailulla kunnioitetaan Suomen ja Perun välisten diplomaattisuhteiden 50-vuotistaivalta.

Kolumbiassa ministeri Tuomioja tapaa ulkoministeri María Ángela Holguínin. Keskustelujen aiheena ovat muun muassa Kolumbian rauhanprosessin eteneminen, alueen turvallisuustilanne ja EU:n ajankohtainen tilanne.

 Vierailun yhteydessä juhlistetaan Kolumbian pääkaupunkiin Bogotáan vuonna 2013 avattua Suomen Liman-suurlähetystön alaista diplomaattista edustustoa. Ulkoministeri tapaa lisäksi Kolumbian varapresidentin Angelino Garzónin. Suomen ja Kolumbian diplomaattisuhteiden perustamisesta tulee maaliskuussa kuluneeksi 60 vuotta.

Molemmissa maissa keskusteluissa käsitellään Suomen hakemusta Tyynenmeren allianssin tarkkailijaksi. Sekä Peru että Kolumbia ovat järjestön perustajajäseniä. Asialistalla on myös EU:n ja sen jäsenmaiden sekä Kolumbian ja Perun välinen kauppasopimus, jonka väliaikainen soveltaminen aloitettiin viime vuoden aikana. Lisäksi ulkoministerit keskustelevat kansainvälisistä kysymyksistä, kuten Syyrian ja Lähi-idän tilanteesta sekä Latinalaisen Amerikan integraatiosta.

Ulkoministeri Tuomioja tapaa molemmissa maissa kansalaisjärjestöjen edustajia ja ihmisoikeuspuolustajia.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. 040 590 7973, Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön päällikkö Roy Eriksson, puh. 040 753 6865

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 10.1.2014


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot