Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: YK ja Suomi: Suomalaisia YK-tehtävissä

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 25.7.2013 | Ulkoministeriön kehitysviestintä

Suomalaisia YK-tehtävissä:”Ihmisten kohtaaminen motivoi”

Kansainvälisessä työjärjestössä ILO:ssa työskentelevä Sara Park haluaa tehdä työtä syrjinnän ehkäisemiseksi.

Sara Park, YK. Kuva: Jari Marjelund.”Jos on kiinnostunut työskentelemään monikulttuurisessa organisaatiossa kehitysmaiden olojen parantamiseksi, kannattaa ehdottomasti hakeutua YK:lle esimerkiksi JPO -ohjelman kautta”, kannustaa Sara Park.Kuva: Jari Marjelund.

Kuka olet?

Sara Park, apulaisasiantuntija (JPO) Kansainvälisen työjärjestön ILO:n päämajassa Genevessä.

Mitä teet YK:lla?

Olin ensin kaksi vuotta apulaisasiantuntijana ILO:n Jakartan toimistossa, jossa tehtäviini kuuluivat muun muassa lapsityövoiman vastaisen ohjelman tukeminen. Lisäksi olin vastuussa ILO:n Indonesian ohjelmasta vammaisten aseman parantamiseksi työmaailmassa.

Tämän vuoden alussa siirryin ILO:n päämajaan Geneveen koordinoimaan ILO:n verkostohanketta, joka kokoaa yhteen edustajia monikansallisista yrityksistä, työnantajajärjestöistä sekä alueellisista kansalais- ja vammaisjärjestöistä. Hankkeen tarkoitus on lisätä tietoisuutta ja auttaa yrityksiä työllistämään vammaisia.

Millainen koulutus sinulla on?

Lukion jälkeen opiskelin Hankenilla rahoitusta. Sen jälkeen suoritin ihmisoikeustutkinnon London School of Economicsissa.

Miten päädyit YK:lle töihin?

Hankenin jälkeen työskentelin monta vuotta Suomen Unicefilla. Tuona aikana opin paljon kansainvälisen Unicefin työstä ja roolista YK:ssa.

Halusin oppia vielä enemmän kehitysyhteistyöstä ja ihmisoikeuksista, jotta pystyisin paremmin ymmärtämään myös kansainvälisten järjestöjen roolia vaikuttamistyössä. Suoritettuani ihmisoikeustutkintoni hain eri JPO-paikkoja, ja maaliskuussa 2011 aloitin työt ILO:n Indonesian toimistolla.

Miksi valitsit YK:n?

Olen aina ollut kiinnostunut työskentelystä kansainvälisessä ja monikulttuurisessa työympäristössä. Opiskeluajoista lähtien tiesin haluavani kokemusta YK:n erityisjärjestössä työskentelemisestä. Halusin myös oppia enemmän siitä, miten tietyn YK-järjestön kautta pystyy edistämään ihmisoikeuksia

Mikä on parasta työssäsi?

Kentällä ollessani parasta oli ehdottomasti hallituksen ja eri sidosryhmien kanssa työskenteleminen projektien ja ohjelmien parissa. Ihmisten kohtaaminen oli hyvin antoisaa ja motivoivaa.

Mikä on ollut tähänastisen YK-urasi mieleenpainuvin hetki?

Niitä hetkiä on monia, mutta ehkä mieleenpainuvimpia ovat ne hetket, kun oman työn kautta sai nähdä, kuinka eri ministeriöiden virkamiehet ja vammaisjärjestöjen edustajat päätyivät tekemään yhteistyötä.

Miltä tulevaisuutesi näyttää?

Tulevaisuus on avoin, mutta toivon voivani jatkaa työtä kansainvälisessä järjestössä syrjinnän ehkäisemiseksi työpaikoilla ja yhteiskunnassa.

Paula Toivanen

Suomalaisia YK-tehtävissä

  • Suomalaisia YK-tehtävissä -juttusarjassa esittelemme suomalaisia, jotka ovat töissä erilaisissa tehtävissä YK:lla ja sen järjestöissä New Yorkissa. Sarjan kaikki jutut löytyvät Suomen pysyvän YK-edustuston sivuilta.
  • Yhdistyneet Kansakunnat (YK) työllistää kaikkiaan yli 60 000 ihmistä ympäri maailmaa.
  • YK:lla on paljon erilaisia töitä. Ehkä juttusarja tarjoaa sinullekin inspiraatiota hakea YK:lle töihin!
  • Avoimet työpaikat YK:n sihteeristössä ilmoitetaan täällä. Seuraa ulkoministeriön työpaikkailmoittelua, ja muista myös YK-rekrytoijien neuvot työpaikan hakuun.
Tulosta

Tämä dokumentti

Muualla verkossa

Päivitetty 6.9.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot