Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 13.6.2013

Suomalaisia YK-tehtävissä: ”Minua kiinnostaa, miten päätöksentekoon vaikutetaan”

Humanitaaristen asioiden koordinointitoimistossa työskentelevä Jutta Hinkkanen haluaa laajan ymmärryksen erilaisista hallinnoista ja kansalaisjärjestöistä. 

Jutta Hinkkanen: Kuva Tiia Rantanen.YK-työhön liittyvä elämäntapa viehättää Jutta Hinkkasta: ”Olen vuodesta 1999 asti vaihtanut asuinpaikkaa jatkuvasti.” Kuva: Tiia Rantanen.

Kuka olet?

Neuvonantaja Jutta Hinkkanen humanitaaristen asioiden koordinointitoimistosta OCHAsta.

Mitä teet YK:lla?

Olen OCHAn alipääsihteerin neuvonantaja. Avustan häntä erilaisissa asioissa, matkustan hänen kanssaan ja valmistelen hänen tehtäviään. Tehtävänäni on avustaa ja helpottaa alipääsihteerin työtä kaikin mahdollisin tavoin. Olen ollut OCHAlla kolme vuotta, tässä nykyisessä tehtävässä kaksi.

Millainen koulutus sinulla on?

Opiskelin Helsingin yliopistossa valtio-oppia ja suoritin maisterin tutkinnon kansainvälisestä politiikasta. Toisen maisterin tutkinnon tein Ranskassa, Institut d’etudes politiquesissa Pariisissa. Instituutti on koulu, jossa virkamiehet opiskelevat. Olen myös käynyt ulkoministeriön Kavaku-kurssin (kansainvälisten asioiden valmennuskurssi).

Miten päädyit YK:lle töihin?

Ensikosketukseni YK:hon oli vuonna 2002, kun olin työharjoittelussa Suomen YK-edustustossa. Vuosina 2004–2008 olin apulaisasiantuntijana (JPO) maailman ruoka-apuohjelmassa WFP:ssa Etiopiassa. 

Olen tehnyt paljon harjoitteluja YK:lla, ulkoministeriössä, EU:ssa ja kansalaisjärjestöissä. Ajattelin, että jos haluaa YK:lle tai ulkoministeriöön töihin, täytyy olla laaja-alainen ymmärrys erilaisista hallinnoista ja kansalaisjärjestöistä sekä niiden toiminnasta.

Miksi YK?

Minua on aina kiinnostanut, miten päätöksentekoon vaikutetaan. Olen kiinnostunut kansainvälisistä asioista ja vaikuttamisesta sekä siitä, miten ongelmia ratkaistaan osana isoa organisaatiokoneistoa.

Kansainvälinen ilmapiiri ja kollegat ympäri maailmaa ovat kiinnostavia. Tässä työssä oppii, miten eri kulttuurien kanssa tehdään töitä.

Mikä on parasta työssäsi?

Parhaita asioita ovat kansainvälisyys ja vaikuttamismahdollisuudet. Pidän myös ilmapiiristä, jossa kannustetaan tekemään ja innovoimaan.

Mieleenpainuvin hetki tähänastisella urallasi?

Olin viime vuoden maaliskuussa ensimmäistä kertaa käymässä Syyriassa. Homsissa oli juuri ollut tuhoisat taistelut, ja olimme ensimmäiset ulkomaalaiset, jotka päästettiin kaupunkiin sisään.

Olimme kaupunginosassa nimeltä Baba Amr, joka oli todella pahasti tuhoutunut. Kaikki oli maan tasalla eikä ihmisiä näkynyt missään. Oli pysäyttävää nähdä, miten mieletöntä sodan tuho voi olla.

Miltä tulevaisuutesi näyttää?

Mietin sitä paljon tällä hetkellä. Mielelläni jatkan YK:lla, ja jossain vaiheessa haluaisin takaisin kentälle. Myös yksityissektori kiinnostaa. Katsotaan!

Tiia Rantanen

Suomalaisia YK-tehtävissä

  • Suomalaisia YK-tehtävissä -juttusarjassa esittelemme suomalaisia, jotka ovat töissä erilaisissa tehtävissä YK:lla ja sen järjestöissä New Yorkissa. Sarjan kaikki jutut löytyvät Suomen pysyvän YK-edustuston sivuilta.
  • Yhdistyneet Kansakunnat (YK) työllistää kaikkiaan yli 60 000 ihmistä ympäri maailmaa.
  • YK:lla on paljon erilaisia töitä. Ehkä juttusarja tarjoaa sinullekin inspiraatiota hakea YK:lle töihin!
  • Avoimet työpaikat YK:n sihteeristössä ilmoitetaan täällä. Seuraa ulkoministeriön työpaikkailmoittelua, ja muista myös YK-rekrytoijien neuvot työpaikan hakuun.
Tulosta

Tämä dokumentti

Muualla verkossa

Päivitetty 13.8.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot