Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 8.4.2013 | Ulkoministeriö

Vuolasrannasta syrjinnän vastaisen työn kansallinen asiantuntija EU:n komissioon

Tiedote 83/2013
8.4.2013

Suomi saa toukokuun alusta EU:n komissioon syrjinnän vastaisen työn kansallisen asiantuntijan, Miranda Vuolasrannan. Vuolasranta on aiemmin toiminut Suomen kansallisena asiantuntijana Euroopan neuvostossa ja kansainvälisistä romanikysymyksistä vastaavana ylitarkastajana ulkoministeriössä. Vuolasrannan uusi tehtävä on komission oikeusasioiden pääosaston syrjinnän vastaisen työn toimintayksikössä.

Vuolasrannan siirtyminen komissioon avaa uusia vaikutusmahdollisuuksia. Suomi pyrkii herättämään EU:n jäsenvaltiot huomaamaan, kuinka tärkeä romanien oma osallistuminen on, kun luodaan heitä koskevia politiikkalinjauksia ja etsitään toimivia ratkaisuja. Syrjimättömyys, kansalaisten yhdenvertaisuus, tasa-arvo, osallisuus ja oikeusvaltion tehokas toiminta ovat näkyneet Suomen omassa romanipolitiikassa jo vuosikymmeniä. Suomi on ollut mukana luomassa myös eurooppalaista romanistrategiaa ja esimerkiksi julkaissut ulkoministeriön johdolla laaditun käsikirjan ”Suomen tavoitteet eurooppalaisen romanipolitiikan edistämiseksi”. Käsikirjan avulla Suomi pyrkii vaikuttamaan eurooppalaisen romanistrategian muovautumiseen ja tarjoamaan mallejaan ja kokemuksiaan romanien osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämisessä.

Uutinen Vuolasrannan uusista EU-tehtävistä osuu yksiin kansainväliseen romanipäivään, jota vietetään 8. huhtikuuta. Romanipäivä merkitään Suomen kalentereihin vuodesta 2014 alkaen. Tänä vuonna päivän aikana Suomessa järjestetään seminaareja, konsertteja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia. Myös kansainvälinen yhteisö, muun muassa Euroopan neuvosto, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj sekä EU kiinnittävät päivään huomiota.

Lisätietoja: ministeri Tuomiojan erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 590 4119, ylitarkastaja Miranda Vuolasranta, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh. 040 541 5770

 

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 8.4.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot