Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 2.4.2013 | Ulkoministeriö

Ulkoministeri Tuomioja ja kehitysministeri Hautala Etelä-Sudanissa ja Djiboutissa

Tiedote 76/2013
2.4.2013

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja kehitysministeri Heidi Hautala vierailevat Afrikan sarven alueella. Matkalle osallistuu ulkoministerin erityisedustaja Pekka Haavisto. Strategisesti tärkeän Afrikan sarven vaikea poliittinen ja turvallisuustilanne sekä avuntarve edellyttävät kansainväliseltä yhteisöltä aktiivista otetta.

Ministerivierailun tarkoituksena onkin saada ensikäden tietoa, joka tukee Suomen panosta ja kehitysyhteistyötä alueen suuntaan. Hallitusohjelman ja kehityspoliittisen toimenpideohjelman mukaan Suomen tulee kiinnittää huomiota hauraiden valtioiden tukemiseen.

Ministerit vierailivat 2. huhtikuuta Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa ja tapasivat ulkoministeri Nhial Deng Nhialin ja vesiministeri Paul Mayom Akecin. Kyseessä on ensimmäinen ministeritason vierailu Suomesta Etelä-Sudaniin. Keskusteluissa oli esillä maan tilanne ja kehitys sekä kahdenvälinen yhteistyö, erityisesti vesialalla.

Etelä-Sudanista ministerit jatkavat Djiboutiin, jossa he tapaavat 2.–3. huhtikuuta Djiboutin hallituksen edustajia sekä Afrikan sarven yhteistyöjärjestön IGAD:in pääsihteerin, suurlähettiläs Mahboub M. Maalimin. Esillä on alueellinen yhteistyö ja sen edistäminen sekä IGAD:in ja Suomen yhteistyöhankkeet. Afrikan sarven kiertomatka päättyy 3. huhtikuuta Djiboutiin.

Lisätietoja: ulkoministeriön viestintäyksikön päällikkö Keijo Norvanto, puh. 0295 351 351, ulkoministerin lehdistöavustaja Susanne Parkkonen, puh. 050 377 5601 ja kehitysministerin lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 2.4.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot