Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 4.3.2013 | Ulkoministeriö

Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestön pääsihteeri Suomeen

Tiedote 44/2013
4.3.2013

Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestön OIC:n (Organization of Islamic Cooperation) pääsihteeri Ekmeleddin Ihsanoglu vierailee Suomessa 5.-6. maaliskuuta ulkoministeri Erkki Tuomiojan kutsusta. Hän tapaa lisäksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman.

Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestö on 57 valtion muodostama järjestö, jonka päämaja on Jeddassa. Professori Ekmeleddin Ihsanoglu on toiminut järjestön pääsihteerinä vuodesta 2005.

Suomen yhteydet OIC:hen ovat lisääntyneet viime vuosina, ja myös kontaktit pääsihteeri Ihsanogluun ovat olleet tiiviit eri yhteyksissä niin poliittisella kuin virkamiestenkin tasolla. Ihsanoglu vieraili Suomessa edellisen kerran vuonna 2008.

OIC pyrkii entistä tiiviimpään dialogiin ja yhteistyöhön muiden kansainvälisten ja alueellisten järjestöjen kanssa. OIC on avannut toimiston Brysselissä tiivistääkseen yhteydenpitoaan EU:n ja Naton kanssa. Viime huippukokouksessaan Kairossa 7. helmikuuta OIC:n valtion- ja hallitusten päämiehet ottivat kantaa useimpiin islamilaista maailmaa koskeviin kriiseihin sekä toivat esille halunsa lisätä yhteistyötä islamilaista maailmaa kiinnostavissa kysymyksissä muun muassa kansainvälisissä järjestöissä.

Lisätietoja vierailuista: ministeri Tuomiojan diplomaattiavustaja Krista Napola, puh. 040 590 7973, ulkoasiainneuvos Risto Veltheim, Afrikan ja Lähi-idän osasto, puh. 040 748 2697

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 4.3.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot