Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Edustustojen raportit, 26.10.2012 | Ulkoministeriö

Radical Design Week: ensimmäinen Team Finland-hanke maailmalla

Suomalaista designia, vientiä ja innovatiivista kiinalais-suomalaista yhteistyötä edistävä Radical Design Week on ensimmäinen hanke maailmanlaajuisesti, jolle on myönnetty Team Finland-status. Shanghaissa 26.10.–4.11.2012 järjestettävä kymmenpäiväinen, yli 40 luovaa tapahtumaa sisältävä Radical Design Week on myös World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden suurimpia satelliittitapahtumia. Tulevana perjantaina käynnistyvän ainutlaatuisen tapahtumaviikon korkea-arvoisiin vieraisiin lukeutuu elinkeinoministeri Jyri Häkämies. Radical Design Weekin päätukija on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö ja hankkeen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Radical Design Week

Radical Design Week on tehnyt merkittävää työtä suomalaisyritysten sekä designyhteisön kansainvälistymisen edistämisessä rakentamalla siltoja Suomen ja Kiinan välille. Osoituksena tästä Radical Design Week on saanut kunnian toimia ensimmäisenä Team Finland-statusta kantavana hankkeena maailmalla.Team Finland-konsepti on uusi, verkostomainen toimintamalli yritysten tarvitsemien vienti- ja kansainvälistymispalveluiden tuottamiseen. Suomalais-kiinalaisen yhteistyön eteen designin, arkkitehtuurin, liike-elämän, kulttuurin, tutkimuksen ja koulutuksen saralla ponnisteleva Radical Design Week on nimetty myös Team Finland ‘best practice’ projektiksi.

”Team Finlandin tavoitteena on yhdistää suomalaisten voimat ja muodostaa suomalaistoimijoista vahva, dynaaminen joukkue. Tämä tavoite on ohjannut myös Radical Design Weekin toimintaa ja rohkaissut meitä Shanghaissa. Todellista maailmalla olevaa Team Finland-henkeä osoittaa Radical Design Weekin vapaaehtoisjoukko, joka on mahdollistanut tapahtuman toteutumisen. Merkittävä määrä Shanghaissa olevia suomalaisia on koonnut voimansa yhteen ja työskentelee nyt yhteisen, tärkeän päämäärän puolesta. Pienistä puroista kasvaa vuolas virta”, toteaa Radical Design Weekin ohjausryhmän puheenjohtaja, professori Yrjö Sotamaa 

Korkea-arvoisia vieraita Radical Design Weekilla

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies vierailee Shanghaissa Radical Design Weekilla. Ministerin vierailun teemana on design ja innovaatiot. Vierailun aikana ministeri osallistuu useisiin tapahtumiin, joilla edistetään suomalaisten ja kiinalaisten alan toimijoiden verkottumista ja kaupallista yhteistyötä.

Radical Design Weekin avajaisjuhlaan 26.10. Shanghain modernin taiteen museossa osallistuu nimekäs joukko suomalaisia elinkeino- ja designkentän vaikuttajia, kuten Pekka Lundmark, Mika Ihamuotila, Ami Hasan, Elina Björklund, Minna Kemell-Kutvonen, Sami Ruotsalainen, Minna Parikka, Liisa Jokinen, Samuli Naamanka ja Klaus Aalto.

Rethink Design –teemalehti esittelee suomalaista designia ja innovaatioita kiinalaisille

Radical Design Week on julkaissut myös 88-sivuisen, kaksikielisen lehdenRethink Design: It Works! Julkaisu käsittelee monipuolisesti suomalaista kulttuuria, designia, teollisuutta, koulutusta ja osaamista Kiinan näkökulmasta sekä sisältää myös RDW:n suojelijan, presidentti Sauli Niinistön tervehdyksen.  Lehden toimitustyöstä on vastannut RDW:n viestintä- ja markkinointineuvonantajana toiminut yrittäjä Pauliina Louhiluoto ja visuaalisen ilmeen on suunnitellut suomalainen, palkittu nuori graafikko Linda Linko. Lehteä jaetaan kaikissa RDW:n tapahtumissa Shanghaissa 4 000 painoksen voimalla. 

"Halusimme luoda visuaalisesti ja sisällöllisesti vahvan julkaisun RDW:n kohderyhmille ja yhteistyökumppaneille täällä Kiinassa. Tavoitteenamme oli laajentaa lukijan design-käsitystä, korostaa suomalaisen designin laadukkuutta sekä esitellä kiinalaisten ja suomalaisten yhteistyön tuloksia. Toivon, että lehti jää suomalaisen designin sanansaattajaksi Radical Design Weekin jälkeenkin," sanoo Pauliina Louhiluoto. 

Lue lisää Radical Design Weekin tapahtumista ja lataa ohjelmalehtinen; http://www.radicaldesignweek.com/pdf/leaflet.pdf               

Lisätiedot

RDW2012 ohjausryhmän puheenjohtaja, professori Yrjö Sotamaa

+358 50 050 3868, 
+86 159 2175 6311


yrjo@radicaldesignweek.com

RDW2012 viestintä- ja PR päällikkö Annamaria Väli-Klemelä

+86 158 514 33172

annamaria@radicaldesignweek.com

RDW:n web-sivut; http://www.radicaldesignweek.com/

Sosiaalinen media:

Facebook; http://www.facebook.com/radicaldesignweek

Twitter; https://twitter.com/rdwshanghai2012

Weibo; http://www.weibo.cn/radicaldesignweek

Shanghaissa 26.10.-4.11.2012 järjestettävä kymmenpäiväinen, yli 40 luovaa tapahtumaa sisältävä Radical Design Week on World Design Capital Helsinki 2012:n suurimpia satelliittitapahtumia ulkomailla. Hankkeen päätukijana toimii Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö. Radical Design Weekin tavoitteena on aktivoida Suomen ja Kiinan välistä yhteistyötä ja rohkaista suomalaisia yrityksiä Kiinan markkinoille. Kiinan taloudellinen kasvu ja infrastruktuurin kehittäminen on huikea mahdollisuus suomalaisille toimijoille. Kiina nähdään Suomessa liian usein pelkkänä tuotantokoneistona, vaikka maa on nykyään luova ja innovatiivinen peluri globaalissa taloudessa.

Tulosta

Päivitetty 26.10.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot