Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Ulkoministeriö tiedottaa

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Lehdistötiedotteet, 6.9.2012 | Ulkoministeriö

Kehitysministeri Hautala Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton maailmankongressiin Koreaan

Tiedote 207/2012
6.9.2012

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) aloittaa tänään maailmankongressinsa Korean Jejun saarella. Kehitysministeri Heidi Hautala osallistuu kokoukseen 8.-9. syyskuuta. Maailman suurin luonnonsuojelualan kokous kerää yhteen tuhansia asiantuntijoita ja vaikuttajia eri puolilta maailmaa.

Sunnuntaina 9. syyskuuta ministeri on mukana korkean tason paneelikeskustelussa, jonka aiheena on Vihreä talous - myytti vai todellisuutta? Paneeliin osallistuvat myös muun muassa Bhutanin entinen pääministeri Lyonpo Dorji, YK ympäristöohjelman (UNEP) pääjohtaja Achim Steiner, Maailman ympäristörahaston (GEF) pääjohtaja Naoko Ishii sekä maailman liike-elämän kestävän kehityksen neuvoston puheenjohtaja Peter Bakker.

Viikonlopun aikana Hautala osallistuu myös metsien ja jokien hallintaa koskeviin oheistapahtumiin ja keskustelee ajankohtaisista asioista IUCN:n, UNEPin ja GEFin johtajien kanssa. Suomen järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan kansalaisyhteiskunnan ja yksityisen sektorin roolista rajavesien hallinnassa. Esimerkkinä käytetään Mekong-joen alueella toteutettua hanketta, jossa luodaan rakentavaa vuoropuhelua kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen sekä alueen hallitusten ja alueellisten virallisten toimijoiden välille. Suomen kehitysyhteistyövaroilla rahoitetun hankkeen toteuttaa IUCN, jolla on valtio- ja järjestöjäsentensä ansiosta hyvät valmiudet toimia vuoropuhelun edistäjänä.

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (The International Union for Conservation of Nature) on kansalaisjärjestöjen ja valtiojäsenten muodostama liitto, jonka jäsenenä on yli 1200 organisaatiota noin 160 maassa. Liitto edistää luonnonsuojelua ja luonnonvarojen ekologisesti kestävää käyttöä. Suomen luonnonsuojeluliiton edeltäjä Suomen luonnonsuojeluyhdistys oli perustamassa Maailman luonnonsuojeluliittoa 5.10.1948. Suomen valtio on ollut IUCN:n jäsen vuodesta 1968.

IUCN:n maailmankongressi järjestetään neljän vuoden välein. Pohjoismaat ovat valmistelleet kokoukseen aloitteen, jolla halutaan vahvistaa arktisen alueen yhteistyötä ja kehottaa IUCN:ää laatimaan kattava arktisen alueen toimintaohjelma. Järjestön maailmankongressi päättyy 15. syyskuuta.

Lisätiedot: ministeri Hautalan lehdistöavustaja Milma Kettunen, puh. 040 522 9869 (Koreassa 7.-9.9., aikaero +6 tuntia), neuvonantaja, Suomen IUCN-komitean puheenjohtaja Matti Nummelin, puh. 040 503 8442, (Koreassa, aikaero +6 tuntia)

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 6.9.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot