Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 22.5.2012

Rauhanvälitys, kestävä kehitys ja kansainvälinen asekauppasopimus esillä ulkoministeri Tuomiojan YK-vierailulla New Yorkissa 

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vierailee New Yorkissa 22.–23. toukokuuta. Hän tapaa YK:n pääsihteerin Ban Ki-moonin, jonka kanssa hän keskustelee muun muassa Lähi-idän rauhanprosessista ja Syyrian tilanteesta sekä rauhanvälityksen edistämisestä YK:n piirissä.

Ulkoministeri Tuomioja puhuu lisäksi YK:n yleiskokouksen puheenjohtajan järjestämässä korkean tason kokouksessa, jonka aiheena on YK:n jäsenvaltioiden rooli rauhanvälityksessä. Kokoukseen osallistuvat muun muassa Turkin, Brasilian ja Qatarin ulkoministerit. Ulkoministeri Tuomioja painottaa puheenvuorossaan tarvetta lisätä rauhanvälityksen eri toimijoiden keskinäistä koordinaatiota ja yhteistyötä. Tähän tähtää myös Suomen ja Turkin johdolla toimiva rauhanvälityksen ystäväryhmä, johon kuuluu 28 valtiota ja kahdeksan alueellista järjestöä.

Rio de Janeirossa kesäkuussa järjestettävä YK:n kestävän kehityksen konferenssi on teemana yleiskokouksen keskustelussa, johon ulkoministeri Tuomioja myös osallistuu. Tuomioja tapaa New Yorkissa kansainvälisten kansalaisjärjestöjen edustajia, joiden kanssa hän keskustelee kansainvälistä asekauppasopimusta koskevien neuvottelujen etenemisestä.

Lisäksi ministeri Tuomioja tapaa New Yorkissa Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestön OIC:n jäsenmaiden ja Tyynenmeren pienten saarivaltioiden YK-suurlähettiläitä. Tapaamisten yhtenä aiheena on Suomen ehdokkuus YK:n turvallisuusneuvostoon vuosiksi 2013–2014.

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 27.3.2013


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot