Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen pysyvä edustusto, YK: Ajankohtaista: Uutiset

SUOMEN PYSYVÄ EDUSTUSTO,
Yhdistyneet kansakunnat, New York


Permanent Mission of Finland to the UN
866 United Nations Plaza, Suite 222,
New York, N.Y. 10017, U.S.A
Puh. +1-212-355 2100, sanomat.yke@formin.fi
English | Suomi |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 27.4.2012

Tehokas luonnonvarojen hallinta on olennainen osa konfliktien ennaltaehkäisyä ja rauhanrakennusta

Suomen ja Belgian pysyvät YK-edustustot järjestivät paneelikeskustelun luonnonvarojen hallinnan, konfliktien ennaltaehkäisyn ja rauhanrakennuksen välisestä yhteydestä 24. huhtikuuta. Tapahtumaan osallistui kymmeniä YK-suurlähettiläitä, kansainvälisiä asiantuntijoita ja tutkijoita. 

Panel discussion on 24 April 2012Carl Bruch esitteli yleisölle Environmental Law -instituutin tutkimusprojektin tuloksia.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Luonnonvarojen hallinnan ja turvallisuuden yhteys on olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa. Edistämme myös aktiivisesti rauhanvälitystä konfliktien ennaltaehkäisyssä ja ratkaisussa,” totesi suurlähettiläs Jarmo Viinanen.

Luonnonvarojen hallinnan merkitys korostuu konfliktien ennaltaehkäisyssä ja niiden jälkeisissä tilanteissa. Monet konfliktit syttyvät luonnonvaroista aiheutuvista kiistoista, eikä suurin osa konflikteista toipuvista maista kykene ottamaan luonnonvarojen hallintaa mukaan rauhanrakennusprosessiin.

Panelistit painottivat avoimuuden merkitystä luonnonvarojen hallinnassa. On tärkeää, että hallitukset noudattavat avointa linjaa ja julkistavat tiedot ympäristövaikutuksista, sopimusten myöntämisistä ja omaisuuden jakamisesta. Avoimuus edellyttää poliittista tahtoa ja johtajuutta. 

Lisäksi panelistit korostivat konfliktinratkaisun merkitystä paikallistasolla. Monissa tapauksissa kansallisilla johtajilla ja kansainvälisillä organisaatioilla on ollut vaikeuksia voittaa kansalaisyhteiskunnan luottamus ja saada paikallinen väestö mukaan ongelmanratkaisuun.

Belgian YK-suurlähettiläs Jan Grauls kertoi, että Belgia valmistelee tällä hetkellä luonnonvarojen hallintaan liittyvää YK-päätöslauselmaa. Myös Suomi on mukana päätöslauselman valmistelussa. Lauselma on tarkoitus esitellä yleiskokouksen seuraavassa istunnossa.

Suomen ja Belgian YK-edustustot järjestivät tilaisuuden yhteistyössä Environmental Law -instituutin, YK:n ympäristöohjelman (UNEP), Tokion yliopiston ja McGillin yliopiston kanssa. Paneeliin osallistuivat Columbian yliopiston professori Jeffrey D. Sachs, YK:n rauhanrakentamisen tukitoimiston apulaispääsihteeri Judy Cheng Hopkins, Sierra Leonen ympäristönsuojelutoimiston johtaja Haddijatou Jallow, Environmental Law -instituutin Carl Bruch, Suomen suurlähettiläs Jarmo Viinanen ja Belgian suurlähettiläs Jan Grauls. Paneelin puheenjohtajana toimi David Jensen YK:n ympäristöohjelmasta. Tilaisuus pidettiin Suomen pysyvässä YK-edustustossa 24. huhtikuuta 2012.  

Panel discussion on 24 April 2012Carl Bruch Environmental Law -instituutista.

 

 

Paneli discussion on 24 April 2012Environmental Law -instituutin puheenjohtaja John Cruden (vasemmalla), paneelissa puhunut Haddijatou Jallow sekä moderaattori David Jensen.

 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 1.5.2012


© Suomen pysyvä edustusto YK:ssa, New York | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot